De zwarte dood…..de blauwe sloper

De Bubonic plague ofwel de zwarte dood is geconstateerd in de binnenlanden van Mongolië. Redelijk ver weg zou u zeggen maar Corona leek zich aanvankelijk ook alleen in China te willen vestigen. Helaas dit virus is als twee druppels water vergelijkbaar met onze westerse levensstijl. Waar identiteitsloze massa’s door de straten struinen van populaire steden, in pretparken opgepropt slingeren we gillend van de ene attractie naar de andere. Onze vijand heeft geen stem  en geen herkenbare identiteit. Onzichtbaar is onze vijand, hij kan overal opduiken en wat lijkt die veel op ons, op het gedrag van de mens, van massa toerisme tot achter anonieme schermen houdt hij zich schuil, ondergronds kruipt hij verder online. Er verdwijnen kinderen en worden verhandelt, ergens vast gehouden en misbruikt door de elite. Wat lijkt dit veel op de heilige internaten waar je vroeger door moeders naar toe werd gebracht en waar broeders en nonnen de zonden van je jonge lijfje moesten wassen.
.
Nu, slechts één muggen steekje en de ‘bubonic plaag’ humt rond in uw slaapkamer. Wij maken ons tot voor kort druk om de stikstof, het woord zegt genoeg, terwijl andere, nieuwe (oude) sluimerende virussen klaar staan aan uw liberale poort met geld gedomineerde, vergezichten.

We hebben nagelaten om betaalbare woningen te bouwen, hiermee een nieuw onderklasse gecreëerd nu de economie niet langer op volle toeren kan draaien worden de problemen zichtbaar. Een gigantische woningnood, dat heet ‘schuldig verzuim’, en nu willen de corporatie met een uitgeklede wet, het tijdelijke contract, dit enorme probleem eenzijdig op ons bord schuiven…’jij wist ervan’??? (van het tijdelijke contract)? En u  wist u van Corona?

Wist u van de misbruik op internaten toen Simonis orakelde ‘dat we het niet geweten hebben’? Wir haben es nicht…..

Een artikel 12 procedure maakt al jaren geen enkele kans in het doofpot-rijke Limburg. Iedereen hield zijn mond SILENCE, het werd stil, niemand kwam voor je op ook al werd je geboycot, geen artiesten solidariteit, geen media, geen krant deed een boekje open tot we zelf tekeer gingen in 2010. Ik vrees de weigering van Limburgse en nationale media om geen ‘aandacht’ te besteden aan deze Blauwe Sloper actie vanwege mijn deelname dus……

Pop against Pope (geboycot in 19850).
Wij bewoners, actie ‘de Blauwe Sloper’ vragen om uitstel en opschuiving van plannen ‘De Blauwe Loper’ door corporatie Servatius en de gemeente Maastricht tot deze crisis binnen verantwoordde gezondheidseisen en economische mogelijkheden voor de bewoners, zijn terug gebracht.
.
Het actiecomité De Blauwe Sloper verzet zich fel tegen de de sloop van 100 woningen per 1 September (ruim 200 mensen merendeels coalitie Y studenten) in de wijk Blauwdorp, een wijk in Maastricht, die op straat komen te staan in een tijd met grote woningnood en een nog onbeheersbare pandemie waarvan een tweede golf Corona, de seizoens-reflex, zich in het najaar zal melden.
De tijd dat een tweede golf zal toeslaan is juist de tijd dat wij bewoners, moeten verkassen.