Klokkenluider Mea Culpa (en andere slopers)

poppenkast RTV Maastricht

De regiseur van Servatius Michel Thuis, gemeente Maastricht waren  al tijden bezig met een goed nieuws show in de wijk Mariaberg / Blauwdorp. Ruim 14 afleveringen gingen over de wijk en haar duurzame verbeteringen en natuurlijk hoe tevreden de bewoners wel niet waren. Geen kritisch woord te horen allemaal propaganda van voormalig Oost-Duits kaliber waarin alleen het beeld geschetst wordt van de lokale overheid en desbetreffende woningcorporatie Servatius, waar bewoners handig uit elkaar worden gespeeld in de drie wijken Maastrichterveld, Mariaberg, en Blauwdorp. Veel ligt aan de manier hoe je vragen stelt, als er al zinnige vragen gesteld worden maar de couriers van RTV mogen niet met me praten. Censuur heet dat. Kliekje ons kent ons waar de geest van de aloude, vertrouwde katholieke terreur van uitsluiting achter dikke stadsmuren, je niet zomaar geaccepteerd wordt. Vrijheid van meningsuiting is een onbekend fenomeen in onze provincie en zeker in Maastricht. Daar telt alleen de mening van de groep of van de magistratuur.

Gisteren kreeg ik een mail dat RTV Maastricht, nu zelf ook de dupe van Corona, dat ze naar aanleiding van onze ‘Blauwe Sloper’, actie me wilden interviewen. Daarna hoorde ik niks meer. Hebben ze zich bedacht, net als Gabriëlle Heine, ons CDA lid die ik al begin Juni een mail stuurde via FB:

‘Hallo Gaby, is er aandacht voor deze kant van het verhaal. Er zou een gemeente raad vergadering op 16 Juni plaats vinden over de Blauwe Loper’??https://www.bertsmeets.nl/blauwe-sloper-de-petitie/
XMA Header Image
Blauwe Sloper…(petitie) Where is the future… – Bert Smeets
bertsmeets.nl
.
Hey, nee voorlopig gaat alles nog steeds digitaal (is dat een antwoord???)
Dus dan kan er wss digitaal worden ingesproken en zullen er geen stadsrondes plaatsvinden (wow nog een ouderwetse stadsnieuwslezer, die al toeterend rondgaat).
Zou je me eens wat meer informatie kunnen sturen? Welke huizen/ van wie etc?
(dus ook Gaby of hield zich van de domme en vroeg verbaast over de Blauwe Loper plannen en onze Blauwe Sloper actie)
Woningcorporatie Servatius en gemeente Maastricht hebben dit plan ontwikkeld, (https://www.servatius.nl/over-ons/projecten/onderhoud-en-verduurzaming/project/item/31/) dus timing van sloop is nu inhumaan en door Corona zitten ze als ratten in een val, gr Bert
XMA Header Image
Fijn wonen aan de Blauwe Loper
servatius.nl
15 jun 2020 12:31
XMA Header Image
Blauwe Sloper en gebakken lucht – Bert Smeets
bertsmeets.nl
Geen enkel partij heeft zich gemeld hoewel ik sommige artikelen ook doorgestuurd heb naar individuele leden van PvdA maar vooral niet reageren anders krijgt die klokkenluider van mea culpa weer teveel aandacht!! Ja, verbonden met elkaar!