Face the crisis

dealtje

De Limburgse media zouden terug in de journalistieke schoolbanken plaats moeten nemen, om  enkele lessen onafhankelijkheid en objectiviteit, te volgen. 

TV Maastricht, de omroep toeter van de gemeente, laat beelden van kapotte dakgoten zien tijdens mijn interview  met de boodschap: ‘deze panden moeten onmiddellijk worden afgebroken’. Lachen op de redactie.
Ja, hoor beste kijkbuis kinderen, knip het hele interview aan stukken om het verhaal ten gunste van de gemeente bazen te framen, waardoor ik natuurlijk weer te radicaal overkom. Bah! De journalisten zouden met Michel Thuis, de regisseur gaan praten, werd me terloops medegedeeld, maar de regisseur kwam niet in beeld, is bang voor herkenning blijkbaar. Michel hallo…. we zijn vredelievende bewoners hoor.  Toch melde TVM en doofpot dagblad de Limburger dat de Gemeente met welzijnswerk Traject contact zou opnemen met de bewoners (?) of er andere manieren(?) ondersteund kunnen worden??
We zijn benieuwd wat er klopt van deze unieke poging om een dialoog te starten in Maastricht….rustig aan jongens want u heeft de tijd….wij niet.  
.
FACE THE CRISIS, zie de crisis onder ogen, want nee zover zijn we nog niet geland in Maastricht.
We leven nog in pré-Corona tijd als je de regisseur van Servatius mag geloven, hij komt ruim aan het woord in dagblad de Limburger met een boude, overschatte planning uit 2008, werd deze sloop voorbereid. Geen woord over de Calatrava affaire, die ook in 2008 tot overschatte hoogmoedswaanzin leidde met enorme financiële gevolgen en wanbestuur voor de gemeente en de corporatie. Servatius moest woningen verkopen en viel terug op BV’tje slopen om de schade te beperken en zoals ik al schreef, eenzijdig, nu ze probeert de lasten op de schouders van de bewoners, af te wentelen. 
.
Corona deed in 2008 nog niet mee aan het hoogmoed-spel van corporatie Servatius international, maar zet alles nu wel op scherp. Corporaties moeten zich ook houden aan haar statuten en beleid van betaalbare woningen (of dit met deze Blauwe loper plannen gebeurt is de vraag?) of andere pressies van de gemeente.
Bij Servatius zijn de vergezichten nog niet verdwenen en snel slopen is de bedoeling om geld boven mensen te stellen. Geld speelt altijd een giftige rol zoals de bouwfraude in 2001 liet zien en door slecht, zeg maar onverantwoord mega beleid van corporaties zoeken ze een uitweg en zondebok. Hier kan iedereen met geld zijn gang gaan.
Maastricht leeft altijd al een beetje in de wolken maar dit rampen beleid zet zelfs de ‘journalisten’ van TV Maastricht op straat doch de klokkenluider gaan we even ‘down- framen’. Nee, niet de heilige Servatius die doet zijn best om een tweede debacle te voorkomen na de Calatrava-campus vergezichten in de stad van onbegrensde mogelijkheden en haar kritische journalisten…