Het Sloper Journaal

Loftrompet in het ‘Sloper Journaal’.

Vanaf vandaag starten we ‘Het Sloper Journaal’, iedere dag houden wij de dagkoersen bij van het virus waneer nieuwe cijfers bekend worden over besmettingen, seizoens-reflexen en de woningmarkt niet alleen van de liberale kapitaal kant te belichten maar van de onderkant….u vergeet ze toch niet?? De kwetsbaren!

Doch wanneer er één betaalbare woning wordt gebouwd dan zullen wij positief van ons laten horen en de loftrompet afsteken…en u komt het te weten….in het ‘Sloper Journaal’.

Vandaag brengen wij u het goede nieuws dat eindelijk een politiek partij in de Maastrichtse gemeenteraad, PVM, partij veiligheid Maastricht, de moed heeft actief mee te denken rond de problematiek van de sloop van 100 woningen in het stadsdeel ‘Blauwdorp’.

De PVM heeft vragen gesteld namens Bert Garnier

Dan het eenzijdige nieuws van dagblad de Limburger waar fijntjes wordt verwezen naar ‘het door ons vergeten’ tijdelijke contract want we wisten het?? en mensen zo wie zo moesten uitkijken naar andere woningen. Hallo…nogmaals woningen die er niet zijn / waren, jullie weten al veel langer van de woningnood sinds 2002 en het tijdelijke contract uit 2016 is daar peanuts bij; dat corporaties de mogelijkheid moest geven makkelijker te kunnen blijven verhuren, deden ze ondertussen niets om betaalbare woningen te bouwen. Het werd terzijde geschoven want het moest duur, duurder want anders…..arme mensen moeten we niet, nee, bah!

Dagblad Limburger doe je huiswerk nou eens goed, er is sinds 2002 een woning tekort ontstaan en dat is alleen maar toegenomen. Dat wist u en weet u ook al langer dan het tijdelijke contract van Servatius maar journaliste Annelies Hendrikx staat eenzijdig, en anoniem te quoten. Schuift eenzijdig dit verhaal op de bewoners. Volgens de gemeente (???) wie zijn dat, welke woordvoerder spreekt hier? De Limburger vermeld het niet….met opzet?

‘Zou volgens de Limburger welzijnsinstelling Traject de bewoners op een andere manier ondersteund kunnen worden’, schrijft de Limburger?? Lekker vaag  en via de therapeutische weg van de slachtoffers. Zo kennen we Annelies weer maar ook hier weer volgens een anonieme woordvoerster? Wij zijn duidelijk, u heeft hier met één woordvoerder te maken, die u liever niet wil quoten vanwege zijn activiteiten met mea culpa, Limburg zonder zonden…het zij u vergeven.

Limburg zit vol met goddelijke vergezichten gelijk de openbaarmaking van burgemeester Annemarie Penn-te Strake bij de onthulling van de tunnel-A2  toen we opeens verbonden werden met Parijs. Dit soort visioenen ontbreken nooit in Maastricht en bij Servatius. Echter hulp dichtbij? Zij laten niks van zich horen wij moeten op onze knietjes…