Dear Susan

Susan Surandon blijkt de meest uitgesproken actrice te zijn die zich met tal van problemen solidair toont, zo ook over il papa Benedictus 16 zoals zij deed in college tour:

“Paus Benedictus is een Nazi, niet alleen omdat hij zich tijdens de Tweede Wereldoorlog op jonge leeftijd bij die partij heeft aangesloten. Hij had ook kunnen weigeren zoals anderen dat ook hebben gedaan. Als moeder en katholiek ben ik natuurlijk kwaad op hem omdat hij het seksueel misbruik van kinderen binnen de katholieke kerk heeft verzwegen en pedofielen heeft beschermd.”

 

PS. Zou u er nog iets aan willen toevoegen?

 

4 gedachten over “Dear Susan”

 1. Bert, op een of andere manier hebben wij onszelf wijs gemaakt dat je walgelijke opmerkingen die een ander maakt wordt geacht te negeren. Dat schijnt beschaafd en wel opgevoed te zijn.
  Wat het volgens mij dus helemaal niet is, het is slechts buitengewoon arrogante hypocrisie en laffe hypocrisie.

  Op een weblog van-over machtsmisbruik en slachtoffers dit soort zaken aan treffen hoort wat mij betreft in die categorie walgelijke opmerkingen.
  En dan zou het dus beschaafd zijn om er het zwijgen toe te doen en te bedenken die vent is zwaar gestoord.
  Maar zolang jij mij het briefje niet kunt laten zien van de dokter, dus verstrekt na onderzoek, dat jij niet toerekeningvatbaar bent , kan ik dat niet, sterker of veel belangrijker zelf dat wéns ik niet !!

  Dit soort opmerkingen op het nazi verleden van Benedictus zijn te krankzinnig om los te lopen.
  En op jouw-jullie blog dermate krankjorum tot in de nde macht, dat was het gif en de gevolgen ervan niet zo kwalijk je je zelfs af zou zou kunnen vragen of je er in een hele zwartgallige bui misschien wel flauwtjes om zou kunnen grimlachen. Er wordt kennelijk voorondersteld dat nazi Duitsland het scenario was waarin een 14 jarige Ratzingertje best met een gitaartje rond had kunnen trekken a la Bram uit de commune.

  Maar de realiteit is dat dit soort opmerkingen hoe stompzinnig dan ook nog steeds slachtoffers maken onder mensen met geweldervaringen.

  Mensen die herbevestigd zien waarom zij uit valse schaamte hun mond te lang hebben moeten houden en hielden. En nee, dat is Benedictus dus bepaald niet. Het is wél een 15 jarig jongen die een gedicht schreef dat niet op de Dam opgelezen mocht worden over zijn oom naar wie hij genoemd werd.
  Het zijn mensen die mij lief zijn 3 en 4 e generatie joodse christenen
  het zijn mijn kinderen die niet hardop in Artis de bokken met een schietschijf op hun kont van hun vader mochten herkennen die in Afrika diende
  en een stukje verderop zijn het de kindsoldaten
  Het is de reden waarom ik mijn misbruikervaring niet vertel.
  het is een huilend manneke van een jaar of 12/13 met een snottebel waar ik zo´n jaar of 10 terug vanaf mijn bank vol afgrijzen naar keek toen volwassenen hem moesten dwingen om zich uit te kleden ter beveiliging tegen zijn bomgordel
  Het is die eindeloos herhaalde stem als vanuit het graf die mij dat idiote woord leerde Hokey Pokey
  Maar het is ook de zo rond de 60 jarige schat ik in die afgedroogd werd omdat hij een andere keuze maakte over een aanklacht tegen Jan Schafraad.
  Het zijn de mensen die de GGZ bevolken.
  Het is een vriend van me die nog altijd niet mag praten over `het foute verleden`met zijn vader in een kamp
  Het zijn de lege stoelen én de mirakels die ik zie nu tijdens de hearings in Canada
  Bij Benedictus is het om nogal voor de hand liggende reden een historisch feit.
  Ook de manier waarop hij heeft gekozen er in alle openheid mee om te gaan.

  Misschien moeten we wel afspreken dat de volgende Paus mag liegen?
  Probleem is dat er dan vast zo´n wijsneus komt als jij, met zo´n bord voor z´n kop!

 2. Zou u er nog iets aan willen toevoegen? vraag je

  Ja zeker, dat het natuurlijk fijn is dat deze Amerikaanse actrice weet waar Europa ligt.

Reacties zijn gesloten.