Dochters van het heilige kruis

Goedemorgen Bert

In de jaren 50 zat ik in het Aloysius kindertehuis in Utrecht, gerund door de zusterorde Dochters van het Heilig Kruis. In de kelders van dat tehuis zat een geestelijk en lichamelijk gehandicapte man opgesloten, Kees Groen, een jaar of 35 oud. Hij woonde in het kolenhok en ik vermoed dat hij de kolen moest transporteren van het kolenhok naar de kachel, die zich ook in de kelderruimten bevond. Ik vraag me af of Kees Groen het enige slachtoffer was van slavernij door de katholieke kerk. Misschien steun je mijn idee om via het forum deze vraag aan de bezoekers van jouw site voor te leggen?

Overigens: de nonnen in Utrecht bezondigden zich ook aan stelselmatige geestelijke en lichamelijke mishandeling van kinderen en aan seksueel misbruik van de kinderen.

Met vriendelijke groet

E

 

PS Goed begin van Deetman 2 vanavond; good luck Anita!