Face to face

Eerst krijg je een ‘face’ op Facebook en dan wordt je verwijdert omdat je kritiek heb op de schimmige gezichtloze organisatie, die achter de schermen kan doen en laten wat ze willen. FB, een organisatie, die net als de kerk zichzelf vrijpleit door haar canoniek regels boven de wet stelt. Geen controle of verantwoording hoeft af te leggen want de medewerkers hullen zich allen achter een identiteitsloze community, met regels die ze zelf hebben opgesteld. Nu ben ik eens met regels om niemand te beledigen of uit te schelden, te bedreigen of te beledigen dan wel ongegrond beschuldigen.

Toch wordt ik geboycot, daar had ik al last van in 1985 door katholieke, brave Limburgse media meelopers toen ik de LP Pop Against Pope produceerde  en werkelijk door iedereen, ook Frits Spits sprak mij vermanend toe, de DJ Neerlandicus die het dak van Peter Koelewijn bewondert.

Face book, je weet niet wat ze doen, je kent ze niet, ze weten wel wie jij bent dus creëren ze deze ongelijke machtsverhouding, een gesloten system, een onzichtbare gezichtloze hiërarchie van louter zwarte spiegels waar ‘je face’ in verdwijnt mits de bazen het niet zint, en FB je blokkeert, zo hip zijn ze. Het lijkt open door de naam face) maar je ziet ze niet zoals ik al schreef, waardoor ze veroordelingen voorkomen. De RKK flikt dit al eeuwen met hun excommunicatie woede, u weet wel het mea culpa doof-potje? Het is dus de vraag of u dit artikel wel zult zien/ lezen op FB (en ja hoor ik had een vooruitziende blik) ??? Persvrijheid kennen ze niet, een grondrecht.

Facebook weigert bewijs te leveren voor het plaatsen van een advertentie, sterker nog ze verwijderen mijn bericht ‘namens de community’, maar juridisch houdt dit geen stand omdat ik niemand heb bedreigd, ben voor de vrede, peace en al heel lang.

Ze innen wel het geld van de advertentie en vragen weer opnieuw een bedrag voor een regel, omdat ik de add wilde inkorten. Facebook heeft de arrogantie van de RKK overgenomen maar het is gewoon diefstal? Is de community het daar mee eens? Of zien ze jouw ook als vee, een kudde, u weet wel met herders en veel lieve schapen zonder face.

Ze kunnen niet eens een bewijs leveren dat de advertentie is geplaatst, ze zeggen van wel maar ik zie hier nergens een bewijs van. Het gaat maar om 35 EURO, maar het gaat ondertussen om veel meer om de macht van dit soort bedrijven, die zich niet laten controleren en het oude zwaard van de excommunicatie weer toepassen maar het blijft diefstal, dus zal ik FB aanklagen voor malversaties en het creëren van nog meer ongelijke, ondemocratische machtsverhoudingen in deze kleine, hebberige Facebook wereld.

Bèh!