Fishing for Amber (Russische verkiezingen)

Mijn vrienden in Rusland zullen uiteraard gestemd hebben en ik hoef van hun noch van iemand te weten voor wie. Ook onze eigen verkiezing Woensdag hang ik niet aan de grote klok. Hoewel ik links stem vind ik het deze keer moeilijk omdat ik het altijd graag combineer met een persoon die ik vertrouw. Zo heb ik ooit op onze huidige kamer voorzitter Mevr. Arib (PvdA) gestemd omdat ze als kamerlid zeer geloofwaardig voor ons (Mea Culpa United) opkwam. We hebben vele gesprekken met haar gevoerd, net als met voormalig minister Van der Steur, als voormalig SP kamerlid Sharon Gesthuizen. In Rusland zijn er verkiezingen en net in het journaal werd net de grote winnaar bekend gemaakt…surprise??

In de muziek / kunstreis naar Rusland (documentaire ‘Fishing for Amber’) laat nog steeds iets van de achtergronden zien, tussen mannen en vrouwen, tussen vrijheid en het geloof in het langzaam veranderende oer-land: Rusland. Journalist en televisiepersoonlijkheid Ksenia Sobtsjak deed ook mee, ze werd helaas door het westen niet genoemd in de uitslag….een vrouw kan volgens het mannenvolk ook geen goede president zijn, tenminste als je de mannen in de reportage van Victoria Koblenko wilt geloven. Ik had wel op haar gestemd, en mis dit ongelofelijk boeiend land…Россия.