Geheime deal

tanksDe overeenkomst die het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) met onder meer Oekraïne sloot over het internationale opsporingsteam dat de ramp met vlucht MH17 onderzoekt, is en blijft geheim. Ook alle documenten die ten grondslag liggen aan de overeenkomst, wil het ministerie van Veiligheid en Justitie niet prijs geven.

Vertegenwoordigers van Nederland, Australië, België en Oekraïne zaten eind juli op het hoofdkantoor van de coördinerende opsporingsorganisatie Eurojust in Den Haag om deze deal te ondertekenen? En waarom trad Maleisië, het land van de verantwoordelijke luchtvaartmaatschappij, niet tot dit zogeheten Joint Investigation Team (JIT) toe?

De sancties van de EU en de VS tegen Rusland moeten doorgaan. De propaganda in de media opgevoerd. Het onbewezen schuld vingertje in de richting van de separatisten wijzen, waarom dan nog zoveel geheimzinnigheid en een ‘onafhankelijk onderzoek’? Onafhankelijk onderzoek waar een geheime deal tegen aanhikt? De onderste steen boven? Hoe wilt Rutte dat voor mekaar krijgen, bijlessen bij Hans Klok? Maar waar heb ik dat toch meer gehoord ‘onafhankelijk onderzoek’? Oh Eurojust, die hebben wij nog benadert voor een Europees onderzoek naar misbruik. Kommt nicht im frage. De Euro just rechtvaardigen draaiden in het begin nog een beetje mee maar uiteindelijk bleven de deuren op slot. De BreedloveEuropese democratie stelt niet zoveel voor.

Eurojust zit in Brussel, de manier om België, die in tegenstelling tot Maleisië niets met de MH 17 te maken hebben, erbij te sleuren. Ben ik een complot denker als ik stel dat de Brusselse Navo erbij betrokken moet worden. De Navo stuurt de laatste weken via Philip Breedlove propaganda over ‘veel Russische vliegtuigen, onderzee boten in Europees lucht en water ruim; aanslagen en militaire voertuigen wederom in de straten van Luhansk en Donets. Ze rukken op de Russen.

Україна (Oekraïne) betekent grensland, en daar moeten de Navo bazen en bondgenoten van het militaire kapitaal, de domme Timmermans voorop ‘yeah he looked deep in USA eyes’, hun klauwen naar dit grensland uitsteken. Dat is iets anders dan de fuck die de ring stal, het grensland stelen door Europese democratieën om het te annexeren met de  vuistjes van van Balen en Verhofstad. Zij zijn geen fuck’s, echter stemmingmakers, defensie budgetten worden vergroot, en dan uiteindelijk irritatie bij Janine, de minister…nou nou…hou het geheim jongens: ‘de fuck’ die het gedaan heeft.

PS De NAVO gaf vorig jaar meer dan 12 miljard euro uit. Maar IBAN, het orgaan dat de NAVO-uitgaven controleert, kon in 2013 meer dan de helft van de uitgaven niet verantwoorden????