Geheimhouding voor de kardinaal (en de rest)

hik, rode oortjes

EEN WIJNTJE VOOR DE KARDINAAL UIT BORDEAUX

Vijf en dertig jaar is het geweerd, onttrokken aan enige publieke aandacht, ook het Openbaar Ministerie in Frankrijk wist niets en staakt het onderzoek naar seksueel misbruik door de vooraanstaande kardinaal Jean-Pierre Ricard (78).

Dat is ook toevallig en goed gemanaged door Kerk, OM, en media heeft de voormalige aartsbisschop van Bordeaux inmiddels bekend dat hij zich 35 jaar geleden tegenover een jong meisje “afkeurenswaardig heeft gedragen”.

Justitie laat weten dat er geen vervolging wordt ingesteld omdat de zaak is verjaard (bij de slachtoffers overigens niet)!!

De Franse kardinaal erkent dat hij een meisje van 14 heeft misbruikt. Het gaat om Jean-Pierre Ricard, die tot zijn pensioen de aartsbisschop van Bordeaux was. In totaal loopt er een onderzoek naar elf bisschoppen vanwege seksueel misbruik, maakte het hoofd van de bisschoppenconferentie bekend. Acht van hen zijn nog in functie, drie van hen zijn met pensioen. Nog een wijntje kardinaal?

Ik vraag me af hoe deze omerta, deze geheimhouding-dwang heeft doorgewerkt bij alle Europese ministeries want… De doofpot ‘is all around’ .

Ook in Nederland, en dan is de vraag legitiem: ‘hoeveel meer misbruikzaken zouden boven water zijn gekomen, noem het bijvangst, als er over gepubliceerd was geworden?  De media werkte mee aan deze  doofpot pret, pakweg de afgelopen veertig / zestig jaar’, juist door het zwijgen over misbruikzaken, en niets publiceert, en dan word de klokkenluider geëxcommuniceerd /  geboycot. De regionale leugenaars waren en zijn te bang voor openbaarmaking want deze cultuur van zwijgen zit nog altijd diep in ons bloed.

Opkomen voor deze kinderen?? Oh, vergeten!!??

PS Twee muzikale mannen die zich seksueel aangetrokken voelen tot minderjarige meisjes zijn vele jaren actief geweest bij twee kinderkoren die ze zelf runden. Dat komt aan het licht door onderzoek van deze krant naar kinderkoren in Schagen en Castricum. Een slachtoffer is inmiddels naar de politie gestapt en heeft een melding gedaan van seksueel misbruik, een tweede slachtoffer overweegt aangifte te doen.
Seksueel misbruik bij kinderkoren in Noord-Holland: tienermeisjes betast bij dirigent thuis