Generaal

Pek artikel LimburgerWe worden en werden geregeerd door een stelletje sadisten en uitbuiters…veel is er niet verandert sinds mijn ervaringen op het jongenspensionaat te Bleijerheide.

Generaal Babacar Gaye, de chef van de VN-missie in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), stapt op.

De VN-missie Minusca wordt al enige tijd geteisterd door beschuldigingen van seksueel misbruik en buitensporige toepassing van geweld.

Dit heeft secretaris-generaal Ban Ki-moon van de volkerenorganisatie woensdag laten weten.

”Ik heb vandaag het aftreden geaccepteerd van mijn speciale generaalvertegenwoordiger Babacar Gaye, het hoofd van de Multidimensionele Geïntegreerde Stabilisatiemissie van de Verenigde Naties in de Centraal-Afrikaanse Republiek”, aldus Ban voor de pers in New York.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty Internation beschuldigt blauwhelmen van Minusca onder meer van de verkrachting van een 12-jarig meisje en het doden van een jongen en zijn vader in de hoofdstad Bangui eerder deze maand.

Vredesmissies…een aangename, bewusteloze toestand met de naam ‘Multi-dimensionele Geïntegreerde Stabilisatiemissie van de Verenigde Naties’, die ieder kritiek bij voorbaat weg husselt. Waar het al enige tijd geteisterd wordt door beschuldigingen van seksueel misbruik en buitensporige toepassing van geweld, en niemand ingrijpt. Nu pas wordt de generaal ontslagen, hij heeft nog enige tijd misbruik van zijn macht en zijn vredesmissie voor zijn gedecoreerde hormonen, kunnen botvieren.