Gierig

De Belgische parlementaire commissie die het seksueel misbruik in de kerk onderzocht, heeft een overeenkomst met de katholieke kerk over de vergoeding van slachtoffers. Een onafhankelijke arbitragecommissie zal zich buigen over verjaarde dossiers van seksueel misbruik in de kerk. De commissie zal de kerk een schadevergoeding kunnen opleggen van 2.500 euro tot 25.000 euro. Vermeende slachtoffers hebben tot eind oktober 2012 de tijd om een dossier in te dienen.

Zo de Belgische bisschoppen zijn nog gieriger dan de Nederlandse dakreperateurs. Het wordt een warme kerst met de hoog, eerwaarde, vermeende monsieurs van katholieke top inkomens, die zonder belasting te betalen, het goedkoopste personeel hebben van de wereld, de vrijwilligers van God uitbuiten tot op het bot. Dus een paar slachtoffertjes meer of minder, maalt de kerk niet om.

Ik zou tegen Rik en de zijnen (Mensenrechten in de kerk) zeggen, ga eens stevig vloeken in de kerk. Leuke actie overigens: actie ‘vloeken in de kerk’! Kan ook in Nederland. Wie doet mee?

One thought to “Gierig”

  1. De kerk zal geen schade vergoedingen betalen wat we hier zien zijn vertragings tactieken en aan het einde beroept men zich op verjaring.
    Ik heb vroeger op de Munt in Tegelen gezeten ,kinderen met leerploblemen werden er
    als minder waardig behandeld net zoals de joden in Nazi Duitsland.
    Ik heb waarempel in een echt concentratie kamp gezeten met iedere dag fysieke en psychische terreur .Die non van klas 6 heeft zich enorm veel moeite genomen om mij op de ITO geplaats te krijgen ,maar na 1 maand werd ik overgeplaats naar niveau t en heb achter elkaar MBO en HBO gedaan alleen mijn zelfvetrouwen is laag gebleven en heb blijvend veel last van depressies en slaap problemen en kan niet tegen stress.
    De schade die ik geleden heb is onbetaalbaar ik hoop dat die nonnen van de MUNT de ergste waren Hubertus,Reneria en Clementin in de hel komen van hun geloof wat de meine allang niet meer is.

Reacties zijn gesloten.