Gierig

De Belgische parlementaire commissie die het seksueel misbruik in de kerk onderzocht, heeft een overeenkomst met de katholieke kerk over de vergoeding van slachtoffers. Een onafhankelijke arbitragecommissie zal zich buigen over verjaarde dossiers van seksueel misbruik in de kerk. De commissie zal de kerk een schadevergoeding kunnen opleggen van 2.500 euro tot 25.000 euro. Vermeende slachtoffers hebben tot eind oktober 2012 de tijd om een dossier in te dienen.

Zo de Belgische bisschoppen zijn nog gieriger dan de Nederlandse dakreperateurs. Het wordt een warme kerst met de hoog, eerwaarde, vermeende monsieurs van katholieke top inkomens, die zonder belasting te betalen, het goedkoopste personeel hebben van de wereld, de vrijwilligers van God uitbuiten tot op het bot. Dus een paar slachtoffertjes meer of minder, maalt de kerk niet om.

Ik zou tegen Rik en de zijnen (Mensenrechten in de kerk) zeggen, ga eens stevig vloeken in de kerk. Leuke actie overigens: actie ‘vloeken in de kerk’! Kan ook in Nederland. Wie doet mee?