Superieur

Het geweld, het geweld, het geweld. Het kan niet genoeg benadrukt worden de dag vóór Deetman met zijn eindconclusie komt. Het sadisme, de tucht en de psychologische terreur die gehanteerd werd om misbruik toe te dekken. De sadistische uitlaatklep voor macht en superioriteit van het Christelijk geloof. Dit instituut handhaafde hiermee alleen haar eigen belangen, onderwijl het zich schuldig maakte aan misdaden tegen de menselijkheid.

Zoals we al vaker berichten Robert M was er niks bij. De verborgen misdaden van de katholieke kerk konden decennia,  het probleem heeft de kerk altijd achtervolgd, voortduren. Met een beetje hulp van het OM, de goeie relaties van het bisdom met justitie zorgden voor een veilige aftocht. De misdienaarscultus, jonge kinderen die de Il papa’s moesten (be)dienen, een glaasje wijn al vroeg in de ochtend, zij zouden worden ingewijd in het goddelijk leven. Superioriteit hoeft geen enkele verklaring af te leggen, God staat altijd aan hun kant. Nu het onderzocht moest worden, de media aandacht was immers te groot, kwam men al snel met de canonieke Deetman oplossing, en al die figuren die de kerk nog enige morele statuur toekennen.  

Schadeclaims zouden volgen maar schadeclaims blijken symbolisch in de Nederlandse wet, het is om het leed te verzachten. Valse, onwerkelijke symboliek waar eens een goed debat over zou moeten losbarsten. Lindenbergh verklaarde voor Nieuwsuur dat Nederland geen claim cultuur kent. Daar kunnen wij dan nu verandering in brengen. Na aandringen van Toine Huits  noemde hij een bedrag ± 12.000 euro als redelijke compensatie.  Redelijk blijven is ook zo’n oer-Hollands begrip, to the point  Lindenbergh kent MCU niet, hoewel iemand van ons aan zijn commissie tafel heeft gezeten en toch andere, pittige bedragen heeft genoemd. Over geld praten doe je niet, dat is een van de vele privileges van de kerk. Superioriteit is dat andere kenmerk dat voorbestemd is voor veel clerici.

 

 

 

 

 

 

Nog een aardig berichtje van een Bleijerheide jongen

Bert je had me al gewaarschuwd voor wat er allemaal voor heftige misdragingen in het archief opduiken die ons vele jaren zijn aangedaan. Ik zie een veband van vele jaren dat zich gewoon heeeft voortgesleept en waar wij kinderen het slachtoffer van zijn. Bij het lezen van de vele verhalen kon ik de pijn van de pedo-sadist Servatius weer voelen, en de vele zeer onaangename ervaringen met bulletje kwamen ook weer boven, alleen nu met nog meer details. Ik wordt steeds bozer op deze aarts leugenaars en de door henzelf in het leve geroepen instanties. Ik ben benieuwd met wat voor voorstel het RKK komt maar ik weet nu al dat ik dit nooit voldoende zal vinden. Ik heb 5 jaar in deze hel vertoefd en heb nu nog steeds last van de daar opgelopen achterdocht en trauma’s. Bert ga door, groet

 

One thought to “Superieur”

  1. “Gelukkig hebben we een fijne opdrachtgever die goed betaalt en die we goed kennen”

    (“Zelfs over de bonus hoefde niet onderhandelt te worden”)

Reacties zijn gesloten.