Gone with the Wind

gone with the windAartsbisschop Wilton Gregory van Atlanta heeft zich ervoor verontschuldigd dat hij een ambtswoning van 2,2 miljoen dollar (ruim 1,5 miljoen euro) heeft laten bouwen. Hij belooft het gebouw te verkopen „als het de wil is” van de kerk en andere adviseurs. Velen hadden geklaagd over de dure residentie of de spot met Gregory’s pronkzucht gedreven.

(MCU) ‘Mijn rijk is niet van deze aarde’, wie zei dat ook alweer? De aardsbisschop heeft tijd genoeg gehad om zich dit even te realiseren, nadat het aartsbisdom een gift van 15 miljoen dollar had ontvangen uit de nalatenschap van Joseph Mitchell. Dat was een neef van schrijfster Margaret Mitchell, bekend van het verfilmde boek Gone with the Wind.

„Hoewel mijn adviseurs en ik dit project fiscaal, logistiek en praktisch konden verdedigen, besefte ik te weinig de gevolgen van de kosten voor mijn eigen integriteit en pastorale geloofwaardigheid bij Gods volk in het noorden en centrum van de staat Georgia”, schrijft de aartsbisschop.

Deze geloofwaardigheid ontbreekt ‘round the world’ aartsbisschop, Gods volk leeft voort in armoede, en het geld is…gone with the wind.