Good morning Deetman (Vietnam)

Commissie Deetman : ‘Meer openheid congregaties nodig’, en…..
‘Meer openheid congregaties nodig’??????????!!!!!!!!!!!!
Kloosterorden en congregaties moeten slachtoffers van seksueel misbruik in de katholieke kerk meer tegemoet komen. Dat schrijft de commissie-Deetman in een jaarlijkse evaluatie.
De commissie stelt dat de kloosterorden vaak onvoldoende open zijn naar slachtoffers die zich bij hen melden. Soms is de opstelling van de kloosterlingen zelfs confronterend. Ook is er teveel discussie over juridische aansprakelijkheid. Volgens de commissie doen de bisdommen het beter.
Klachten
De commissie wil dat over de meeste klachten die tegen de katholieke kerk zijn ingediend uiterlijk in 2013 uitspraak is gedaan.
De bisschoppenconferentie en de koepel van kloosterorden hebben nog niet op de evaluatie gereageerd.
(reactie MCU) Goeiemorgen, doe het rustig aan bisschoppen en koepel van kloosterorden, meer openheid (waarom geen volledige openheid) is niet eigen aan het instituut de kerk, dat weten wij nu wel. Is het te confronterend? Ach, hoe was dat voor de kinderen toen om geconfronteerd te worden met geweld en seksueel misbruik? Nog geen greintje empathie te ontdekken..maar we zijn vol goede moed: laat gaan pastoor Schafraad en vertel ons alles over Bulletje, Servatius, Leonardus, seksepietje, en over u zelf! Speel niet langer de heilige. Congregatie arme brüder Franciscus kom op met het Rutten rapport, bisdom Roermond…maar ja of ze nu nog naar Deetman gaan luisteren….timing Deetman beetje aan de late kant (waren ze dan niet open genoeg bij onderzoek Deetman)? Goodmorning Vietnam de oorlog gaat door, met of zonder Deetman.
 

2 gedachten over “Good morning Deetman (Vietnam)”

  1. Hoezo openheid en empathie als alle levende aangeklaagden (geïnstrueerd) unaniem ontkennen en vervolgens ook nog ‘s door de klachtencommissie uit de wind gehouden worden.
    Of is het iemand gelukt om bij een levende dader een gegrond verklaring te krijgen via Meldpunt???

Reacties zijn gesloten.