Graaf, graven en nog dieper

Hieronder een deel uit de Telegraaf. Broer Diana zegt dat hij seksueel mishandeld werd op Britse kostschool…en die waren talrijk over het Britse rijk verdeeld.

Aangepast: Gisteren, 12:51Gisteren, 10:17in BUITENLAND

Graaf Spencer, de broer van prinses Diana, onthult dat hij seksueel is misbruikt op de Britse kostschool Maidwell Hall waar hij op 8-jarige leeftijd naartoe ging en waar hij vijf jaar doorbracht. De 59-jarige Spencer gaat details niet uit de weg. „De eerste keer zette zij mijn hand tussen haar borsten en maakte plagend cirkels over mijn buik voor ze me DAAR aanraakte. Het was meer dan een elfjarig jongetje kon verdragen.”

Spencer schreef een biografie over de seksuele voorvallen en doet alles nu uit de doeken bij The Mail on Sunday. Volgens hem waren het gebrek aan moederlijke warmte en de Spartaanse omstandigheden op de kostschool voor de jongens heel zwaar. „Er heerste een soort hiërarchie. Elke keer aan het begin van een semester koos zij een jongen uit om de rest van de tijd het bed mee te delen. Het was mijn beurt. Het gebeurde op zolder. Ik hield me eerst een paar nachten slapend. En toen pakte zij mijn hoofd en begon me te kussen. Ze smaakte naar pepermunt.”

Graaf Spencer zegt dat hij helemaal door haar was betoverd. „Ze was 19 of 20, lang, slank, mooi, een brunette.” Hij begon zichzelf zelfs te verwonden toen de juf haar schoolcarrière wilde verruilen voor een baan bij de Britse Marine. „Ik begon met een mesje te snijden in mijn onderarmen.” Spencer noemt de naam van de instructrice overigens niet. „Mijn bedoeling is dat meer mensen met rare ervaringen op kostscholen zich melden. We moeten dit fenomeen bestrijden. Dat kan alleen met eerlijke getuigenissen.”