Onwettig aanraken

Mea Culpa….met half-zachte bekentenissen, gehaaide juridische formules in media als ferme uitspraken van Simonis, deed de RKK zijn uiterste best om misdrijven gepleegd door priesters te verhullen of te temperen…sinds 2010, en nog steeds, crimen sollicitationis (https://bertsmeets.nl/geheim-document-voor-het-eerst-gepubliceerd).

De Australische oud-bisschop Christopher Saunders (74) is aangeklaagd voor negentien seksuele misdrijven tegen kinderen, waaronder twee verkrachtingen. Hij werd vandaag voorgeleid in de rechtbank van Broome, nadat hij gisteren was opgepakt.

Naast de twee gevallen van “seksuele penetratie zonder toestemming” verdenkt de politie in West-Australië Saunders van veertien gevallen van “ontuchtig en onwettig aanraken” van minderjarigen, en drie keer van het “onbetamelijk behandelen van een kind, als persoon met autoriteit”.

Met ‘autoriteit’, daar maken ze vooral misbruik van, stellen zich hooghartig boven de wet, wezen daar in 2010 al op, dat de kerk eens zelf gevallen van misbuik moest melden, en niet deze malle ‘wir haben es nicht gewusst’, vloek zoals Simonis opperde terwijl hij de slachtoffer rol, naar zich toe trok.

Kinderen, die slachtoffer werden van seksueel misbruik roep-toeterde Simonis: ‘mondje dicht’ (het hoort bij de mystieke levensboodschap van de kerk), plegers, de daders konden vrijuit gaan in dezelfde media, die voorheen al geblinddoekt waren om feiten te verdoezelen. ‘Dader’, een woord dat Deetman niet in zijn mond durfde te nemen, konden hun gang gaan en zij, de arme priesters / broeders en zusters haalden opgelucht adem. Ik wees Deetman hierop want de dader(s), gingen in een andere congregatie of klooster zich bezinnen en / of verder met hun crimineel gedrag. Het onderzoek (Deetman commissie) kwam er…..binnenskamers. 

Laat de kinderen tot hun komen, hun rijk is immers niet van deze aarde??????????????????????????????????????????????