Knappe juf

Nog even terug naar graaf Spencer (broer Diana) om het Britse kostschoolsysteem ook de kans te geven in het reine te komen met hun geweten. Graaf Spencer schreef een biografie over de seksuele voorvallen en doet alles nu uit de doeken bij The Mail on Sunday. Volgens hem waren het gebrek aan moederlijke warmte en de Spartaanse omstandigheden op de kostschool voor de jongens heel zwaar. „Er heerste een soort hiërarchie. Elke keer aan het begin van een semester koos zij een jongen uit om de rest van de tijd het bed mee te delen. Het was mijn beurt. Het gebeurde op zolder. Ik hield me eerst een paar nachten slapend. En toen pakte zij mijn hoofd en begon me te kussen. Ze smaakte naar pepermunt.”

Graaf Spencer zegt dat hij helemaal door haar was betoverd. „Ze was 19 of 20, lang, slank, mooi, een brunette.” Hij begon zichzelf zelfs te verwonden toen de juf haar schoolcarrière wilde verruilen voor een baan bij de Britse Marine. „Ik begon met een mesje te snijden in mijn onderarmen.” Spencer noemt de naam van de instructrice overigens niet. „Mijn bedoeling is dat meer mensen met rare ervaringen op kostscholen zich melden. We moeten dit fenomeen bestrijden. Dat kan alleen met eerlijke getuigenissen.”

Op de exclusieve kostschool Maidwell Hall werd Spencer behalve door de pedofiele juf ook onder handen genomen door de ’huiveringwekkende en sadistische’ bovenmeester. „Ik kreeg ontzettend veel slaag van hem, hij schepte daar zelfs seksueel genoegen in. Veel jongens verlieten Maidwell Hall met wonden die nooit zouden helen. Ik maakte mezelf expres misselijk om hem mis te lopen.”

(reactie redactie Mea Culpa) Een soort hiërarchie bestaat niet, en zeker niet het Engelse systeem dat volledig top-down gestandaardiseerd is, en maatschappelijke klasse verschillen kent. Het gebrek aan moederlijke warmte kende ieder kind want ze was er immers niet, en in mijn geval vader al overleden, dus bescherming noch warmte voor de kleine Bert…kan de knappe juf me alsnog met pepermunt troosten?

Bid Bertje bid