Hallo Nederland

Citaat Antoine BNu in Duitsland ‘geht’s los’, in ons kikkerlandje voeren wij het een na het andere eigen onderzoek. Zo is de kerk begonnen met Deetman, een betrouwbare partner ook nadat hij niet in de archieven van bisschop Bluyssen kon omdat hij ze gewoon weg vernietigd had. Toch een Lange Voorhout gesprekje met een koekje erbij, koffie en dan genoegzaam terug naar de doofpot parochie / kerk. Niets aan de hand. Geweld onderzoeken ze niet in dit land, kan moeilijk bewezen worden? Seksueel misbruik van vijftig jaar geleden kan dat bewezen worden? Laten we het proberen met een houtje-touwtje commissie die kan dan met cijfers komen over vooruitgang en zo.

Dan dat onderzoek van de koepelkerk alhier te Maastricht, Pastoor Scharaad was bij voorbaat onschuldig verklaard door zijn eigen parochie bestuur, nu dan meldpunt RKK krijgt er maar geen genoeg van, de man kan niets verweten worden, ook al liegt hij zich te barsten. 

En dan de opmerkelijke stap van Pfeiffer die zich niet aan een lijntje laat houden door het aartsbisdom München en Freising die hem tegenwerkte:

Tegenwerking kerk 

Pfeiffer zei woensdag voor de Duitse televisie dat zijn instituut aanvankelijk goed met de kerk kon samenwerken, maar dat er steeds meer tegenwerking kwam onder aanvoering van het Zuid-Duitse aartsbisdom München en Freising waar Papa Ratzinger pastoor Hullerman beschermd heeft, en door psychiator Huth beschreven werd als ‘onverbeterlijke pedofiel’. Ratzinger legde dit naast zich neer en benoemde Hullerman in vele andere parochies. Anders dan was afgesproken eisten de bisschoppen dat het instituut teksten voor publicatie aan hen zou voorleggen (zou er meer info over deze zaak zijn?).

Eerwaarde H.
De priester in kwestie wordt aangeduid als “eerwaarde H.” (Hullerman). Joseph Ratzinger, de huidige paus, stond aan het hoofd van het aartsbisdom van 1977 tot 1982. Hij wist wat H. had uitgespookt in het bisdom Essen, maar stemde toch in met een “behandeling” in München. De pedofiele priester herviel meteen in zijn misbruik van minderjarigen en werd later ook veroordeeld daarvoor. Desalniettemin is hij nog steeds aan de slag als pastoor in Beieren.

7 gedachten over “Hallo Nederland”

 1. Hoewel.. Hij natuurlijk ook het verhaal had kunnen vertellen over flauw vallen bij een 1e geboorte en de verbijstering dat de wereld niet door had dat die veranderd was na een 2e geboorte
  Maar ja, dat doen ze nu al zo’n 2 000 jaar.

 2. Leuke vraag in het tijdperk van interaktieve tv, Bert.

  Want het antwoord om door te gaan voor de
  ijskast zou natuurlijk het diplomatieke “Nein” zijn geweest,
  omdat Dr Phil je zo had kunnen duidelijk maken dat het goede antwoord – de wedervraag “Bent U wel ’s klaar gekomen?” – direct daarna gevolgd door een intercontinentaal telefoontje naar
  jou met de vraag: “Herr Smeets, heeft U geweten dat Uw plaatje https://www.bertsmeets.nl/?p=6373 in strijd is met een aantal artikelen uit het Kinderrechtenverdrag ? ” desastreus voor de kijkcijfers zou zijn geweest.

  1. Klaarkomen bij dr Phil is de ultieme nachtmerrie want de man kan je nog aanpraten dat het erg lekker was, en je ervan genoten hebt. Dit in het tijdperk dat we niet meer weten hoe onze lusten te ver’markten’. Je weet Crispina mijn ‘kijk’cijfers’ zorgen voor heel wat opschudding want geweld / seksueel misbruik door vrouwen wordt fijn in onze samenleving onderbelicht. Als Deetman binnenkort komt met zijn ‘onderzoek naar de meisjes’, een buffet tussen puberale hartstocht en andere heerlijke hapjes uit de klokk doos, weet justitie niet meer dan ze al wisten en gebeurt er wederom niets. De kerk heeft haar klaarkomers goed opgeleid…zeg gewoon dat je binnenkort met een verklaring komt!

 3. Het proeft als gaat het net sluiten (om Ratzinger) en komt het Vaticaan in het nauw. Kunnen we Pfeiffer een steunbetuiging sturen of anderszins? Hoe harder ze tegenstribbelen, hoe harder ze vallen. In Duitsland knijpt de RKK voor het verliezen van de kerkbelasting. Kunnen we ze niet een handje helpen? Komen ze aan de bedelstaf, die taal verstaan ze wel. Zijn wij in ieder geval wèl duidelijk naar die (boeven)bisschoppen.

  1. Misschien kan il papa bij Oprah gaan zitten er zijn nog meer doping en doofpot zondaars! Oprah aan Ratzinger “heeft u geweten van het grote, massale misbruik in uw kerk”. The answer is…..

Reacties zijn gesloten.