Verdrag voor de Rechten van het Kind

kinderrechten kinderrechten 2Rechter kijkt vaker naar belang kind!!

Dit kopte de Volkskrant Maandagochtend frontaal op de voorpagina. Het internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind speelt steeds meer een rol in rechtszaken waar de belangen van het kind voorop komen te staan. Dat was anders bij de ‘godskinderen’ uit de katholieke kerk die werden geslagen, misbruikt en vonden geen gehoor (of weinig) bij hun omgeving. Eindelijk dringt het bij vooral ‘lagere rechters’ door dat dit Verdrag wel eens vaker meegewogen zou moeten worden. In het geval van de 10.000 tot 20.000 slachtoffers seksueel misbruik door Deetman onderzocht zou dan ook beschouwd kunnen worden als een misdaad tegen de menselijkheid (die verjaren niet) en dit Verdrag voor de Rechten van het Kind eens door de rechter niet alleen naar ‘KIJKEN’ maar daadwerkelijk toegepast.Bankrekening nieuw

 

One thought to “Verdrag voor de Rechten van het Kind”

  1. Het leuke van dat verdrag – daarmee je opmerking over kijken en doen – is inderdaad natuurlijk die vraag: hoe stamp je die Rechten in de kop.
    Je beschermd een mens nu eenmaal door dat het zijn of haar eigen rechten kent en dus keuzes kan maken, nee kan zeggen tegen machtsmisbruik. Waarom zou je jouw oproep niet alleen kijken daadwerkelijk toepassen ervan dus overlaten aan rechters?

Reacties zijn gesloten.