Het onverwerkte trauma 2 -Het misdadige mechanisme (misdaden tegen de menselijkheid)

Kinderen groeide (sommigen heden ten dagen nog…..)  op in een klimaat van angst -dwang en repressie, al vroeg werden (worden) hen de begrippen boete en schuld, hemel en hel bijgebracht, de zogenaamde fundamentalistische religieuze conditionering.

In het geval van seksueel misbruik werd na het plegen van de handelingen door de dader(s) vaak verwezen naar de hel en de duivel, als je je mond open doet kom je zeker in de hel, het religieus geconditioneerde kind kwam letterlijk klem te zitten tussen de dader(s) en besef van de vreselijke hel waarin ze later ZEKER  terecht zouden komen indien……..

Spreken was dus geen optie, werd er toch over gesproken dan werd het kind eenvoudig niet geloofd of werd alles ondergeschoven onder –de mantel der liefde-, ongeloof en – hij/zij zal zelf wel aanleiding hebben gegeven tot………….! (nb: onlangs nog uitgesproken door een Amerikaanse pater………) 

Bij overlevers die zwaar lichamelijk en geestelijk geweld hebben ondergaan werd deze religieuze conditionering er letterlijk ingeslagen de eigen wil moest worden gebroken zodat er een religieuze weegschaal werd gecreëerd die in balans was- voila, de vrome devote gelovige. 

Helaas wordt onder het excuus van de scheiding tussen kerk en staat bovenstaande praktijken nog steeds gebezigd -zij die zijn zoon lief heeft sparen de roede niet- is voor sommige fundamentalistische gelovigen (van welke –komaf – ook) nog steeds een excuus hun kinderen zwaar te mishandelen (zowel lichamelijk als geestelijk) om hen maar te laten leven naar de leer die ze O ZO voorstaan, en waarom….waarom? 

MISDADIG en het gebeurd nog steeds anno 2012 uit de naam van God en zijn Zoon die voor ons gestorven is aan het kruis. 

Het moet afgelopen zijn, einde –speelkwartier– vrienden, bronaanpak dat is het antwoord. 

De weg naar verzoening……… is niet alleen zeggen WE ZATEN (ZITTEN) TOEN (NU) FOUT, de weg naar verzoening is ook al die huidige gesloten clubjes openbreken. 

NIETS over de INHOUD van ieders geloof daar staat vanzelfsprekend iedereen vrij in (gelukkig!- Lang leve onze democratie.) 

Angst dwang en repressie als instrument is een kweekvijver voor (toekomstig) trauma met alle maatschappelijke gevolgen van dien, dat mag nu toch wel duidelijk zijn………! 

Mea Culpa United-Media 

Willem Bosch (echtgenoot van Anita) 

LEES LEER EN HANDEL, de weg naar verzoening……… NIETS IS ONMOGELIJK VOOR HEN DIE WILLEN……..NIETS.

One thought to “Het onverwerkte trauma 2 -Het misdadige mechanisme (misdaden tegen de menselijkheid)”

Reacties zijn gesloten.