Liegende pastoor Jan Schafraad mag mis weer opdragen

Donderdag, 06 december 2012 / 16:57

MAASTRICHT (ANP) – De Maastrichtse pastoor Jan Schafraad mag vanaf maandag de mis weer opdragen. Bisschop Frans Wiertz van Roermond schorste Schafraad enkele maanden geleden omdat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen. Wiertz liet Schafraad donderdagmiddag tijdens een gesprek weten dat hij weer terug mag zolang er geen nieuwe klachten tegen hem komen.
Het misbruik zou hebben plaatsgevonden toen Schafraad nog als broeder werkte op jongensinternaat Bleijerheide in Kerkrade. De klachtencommissie voor seksueel misbruik in de RK Kerk wees klachten tegen hem echter af. Wel zijn twee klagers nog in hoger beroep, maar in afwachting daarvan mag Schafraad terug de kansel op

Lieve toverfee kunt u de op non-actief gesteld pastoor Schafraad, onze goede vriend Dino die nooit jongens sloeg en ten onrechte werd ontslagen in 1972 komen bijstaan want de hele natie was geschokt toen men hoorde dat de pastoor in het vervuilde nest der katholieke kerk, drie klagers tegen over zich vond in het RKK misbruik dossier. Pastoor Schafraad kan niet wachten, ze hebben hem ook zolang moeten missen daarom laat hij zich nog eenmaal lekker gaan in zijn parochie kerkblad ‘overkoepeling’:

‘de klager bekende EERLIJK dat hij de klacht verzonnen heeft: ‘MEN HAD HEM GEZEGD DAAR KOMEN ZE NOOIT ACHTER’.

http://www.koepelkerk.net/docs/november%202012_internet.pdf

Pastoor Schafraad liegt dat het gedrukt staat en hij moet maar eens hard maken met zijn bevlogen boodschap, wie deze ‘MEN‘ zijn. Hier manipuleert Schafraad als vanouds de bovennatuurlijke sentimenten, zo kennen we hem weer als het verwarde zandmannetjedie precies weet waar de pijn ligt bij de vrachtwagenchauffeurs die ten onrechte beschuldigd werden als drugsdealers. Hij identificeert zich met deze mannen, ‘en het thuisfront hebben deze mannen gesteund’, schrijft de pastoor in wie de hele natie gelooft en waar de beminde parochianen die voor een groot deel hebben meebetaald aan alle gekochte bewijslast en het vergeten Rutten rapport uit 1972. Alles ten onrechte, allemaal verzonnen, gelogen maar de grootste leugenaar is meneer pastoor Schafraad zelf, hij denkt zand te kunnen blijven strooien in de ogen van mensen die niet gewend zijn een conflict aan te gaan in het katholieke zuiden; ik daag leugenaar Schafraad uit concreet voor de dag te komen met de ‘men‘ die slachtoffer F zouden hebben ingefluisterd ‘MEN HAD HEM GEZEGD DAAR KOMEN ZE NOOIT ACHTER‘. Ik denk dat hier het kwade geweten van meneer pastoor zelf opspeelt en een heimelijk stemmetje verzoenende woorden spreekt: GEEN DADER GEEN SLACHTOFFER een opgave…en toen kwam een hele grote empathische olifant

MCU: B.S.

5 gedachten over “Liegende pastoor Jan Schafraad mag mis weer opdragen”

 1. Schafraad vergeet niet br Valentinus en br Alpfons uit te nodigen voor je hernieuwde “Heilige eerste Mis” ten over staan van GOD.
  Je zal ook bisschop Wiertz wel uitgenodigd hebben uit dankbaarheid.
  Hoe jullie dit later kunnen verantwoorden weet ik niet, maar het zal wel gebeuren.
  En dan zijn jullie er niet van af met een rozenhoedje of een “KRUISWEG”.

 2. Hoe kan Bisschop Wiertz deze pastoor weer aan het werk laten gaan in de Koepelkerk te Maastricht terwijl er nog twee bezwaren lopen bij het Meldpunt Seksueel misbruik tegen een gevoerde procedure. Daar komt nog bij dat deze pastoor aantoonbaar heeft gelogen over b.v.het kamertje waarin het misbruik heeft plaatsgevonden. Hij heeft oin het programma Nieuwsuur van 4 augustus beweerd: dat de eerste klager binnen 5 minuten zijn klacht heeft ingetrokken, de twee klager niet op het internaat heeft gezeten en dat het bewuste kamertje, boven de wasserij, niet heeft bestaan. Terwijl hij in zijn verweerschrift heeft aangegeven dat het betreffende kamertje wel bestond en dat er er weleens toezicht hield!! Door deze actie van bisschop Wiertz die kwetsend is voor de klagers wordt het vermoeden van de klagers bevestigd dat al van te voren de uitkomst van de bezwaren vast staat!!
  DE WERELD STAAT ECHT OP ZIJN KOP!!
  Hoe kan een pastoor het geloof aan de parochianen gaan verkondigen, wanneer vast staat dat hij alsmaar leugens aan het ventileren is.

 3. Ik hoop dat wanneer hij maandag weer zijn eerste mis doet dat hij terug denkt aan zijn ECHTE eerste Heilige mis. Hij hoef niet op de koude tegels in ZIJN kerk te liggen want zo’n man en dienaar Gods is door de bisschop vergeven. En hij heeft gezecht dat hij het NOOIT meer zal doen. Dat deze man zo de Geboorte van Christus kan vieren met KERSTMIS met zijn volgers is toch wel onbegrijpelijk.
  Ik hoop dat ook zijn advocaat bij zijn eerste mis aanwezig is dan kan ook hij bejubeld worden.

Reacties zijn gesloten.