Het Sloper Journaal (16)

Wat bied nog enige zekerheid tijdens de Covid 19 besmettingen, slechts enkele strohalmen zijn nog in de uitverkoop. Anti-kraak is zo’n strohalm en ook in onze wijk Blauwdorp te Maastricht wonen nog niet zo lang mensen, die hun koffers weer moeten pakken. Tijdelijke huurcontracten zijn voorlopig nog in de aanbieding en ook daar klopt de crisis steeds nadrukkelijker aan de Nederlandse huishoud beurs deuren en wat wil het toeval: je wordt ontslagen en het inkomen voldoet niet aan de liberale eis van 800-900 tot boven de 1000 euro huur exclusief. U moet immers in het liberale tijdperk eerst uw loonstrookje overleggen anders geen woning in uw sector. Keiharde bouw-sloop mentaliteit in Nederland anno 2020.

De liberale markten houden vast aan hoge huren, sterker nog het trekt de touwtjes aan en wil je al ergens goedkoper gaan wonen, dat kan, dan biedt zelfs Maastricht je woonruimte aan in Heerlen of Kerkrade. Ga daar maar wonen bij jullie soort…de kleine beurzen kabouters want er is een flinke woningnood gecreëerd door de overheid. Een Limburgse tweedeling tussen de oude Mijnstreek (die eigenlijk recht hadden op de miljoenen overheids steun na de mijnsluiting) Maastricht het gelijk inpikte en nu een arm en rijk zuid-Limburg voor in de plaats terug kregen. Maastricht schuift als dankbaarheid haar kleine beurzen kabouters naar de Oostelijke Mijnstreek. Een moderne vorm van anti-kraak deportaties.

Het lijkt een spel tussen  twee goden, de god van het geld en de god van het lot dat u niet gezind is…helaas……..

Ach er is redding vanuit Amerika…Trump verzekerde mensen in een tweet:
I am happy to inform all the people living their Suburban life style dream that you will no longer be bothered or financially  hurt by having low income housing in your neighbourhood
your housing prices will go up based on the market and crime will go down…
.
Crime will go down de president droomt van alleen maar  puur rijke, betalende consumenten en ook Maastricht is als de dood voor lage inkomens (ik noem het ‘het Stokstraat syndroom’) waar sjiek en sjoen een lege, inhoudsloze politieke stroming vervullen en deel uitmaken van een hautain beleid.
Dan moet nog aangetoond worden dat de armoede of lage inkomens causaal en daadwerkelijk met criminaliteit in verband kunnen worden gebracht want de rijken stelen niet en ontduiken nooit de belasting ontlopen bovendien het stigma van de verdeelde sociale klassen. Ze zijn rijk.
.
‘They are good people’, in de ogen van de grab the pussy president. Het is evident dat de politiek en bestuurlijke krachten in Maastricht zorgen voor een verdere tweedeling waar mensen met lage inkomens de prijs zullen moeten betalen of met nog hogere schulden of promotie naar een dakloos bestaan.