Het Sloper Journaal (17)

Steeds meer gemeenten voeren een zogeheten zelfbewoningsplicht in. De koper wordt hiermee verplicht zelf het huis te gaan bewonen. Het is niet langer toegestaan de woning te verhuren. Dat blijkt uit een inventarisatie van Het Financieele Dagblad.

Ach, in Maastricht hadden ze deze plicht al via een bestemmingsplan zodat huisjesmelkers niet al te zeer hun slag konden slaan maar zoals altijd is er geen controle, noch door de gemeente Maastricht (in dit geval) noch door welke instantie dan ook. Of de ambtenaren hebben hun slag geslagen, een oogje dicht geknepen, en de centen zijn (zoals het meestal gaat) in de verkeerde pockets terecht gekomen. Mijn laatste antikraak pand op de Cannerweg telt vier (vijf?) nieuwe appartementen en in de A-B laan zijn wel drie nieuwe huisnummers toegevoegd (a-b.c) in het bestemmingsplan was slechts één bewoner toegestaan. De man die er zijn bedrijf naast bouwde begon veel te vroeg aan zijn werk (zes uur) maar werd nooit op de vingers getikt, ook niet nadat ik geklaagd had. Wat wil je in Maastricht, daar hebben andere zeer liberale ambtenaren, anarchistische ongeschreven  Christelijke wetten het voor het zeggen. U denkt dat alleen in Libanon, Wit-Rusland corrupte heerst???

Her dure beleid moet op de schop, we zijn geen Abu-Dhabi, dat de economie minder gaat produceren is overduidelijk en zal niet in staat zijn te groeien (is uiteindelijk beter) met minder plastic en zelfbewoningsplicht (vreselijk woord) maar wel terecht. Consumptie gekoppeld aan milieu restricties. De politiek wil het niet hardop roepen maar sjiek en sjoen is voorbij. Alles wat te duur is moet zich aanpassen aan een tegen vallende economie.

Een klimaat bestendige economie met respect voor dierenwelzijn om niet langer hun leefgebieden te willen indringen, regenwouden behouden en plastic onmiddellijk afschaffen (neem je eigen tas mee).
Niet terug naar een over-stresste economie, waar de mens zichzelf op een hoger voetstuk heeft geplast en zichzelf enorm heeft overschat.

Climate song

(words / music Bert Smeets)