Het Sloper Journaal (19)

Virus watchers watch it all..

Horecagelegenheden moeten vanaf maandag vragen naar de naam en contactgegevens van bezoekers, aldus de gesubsidieerde media van de Gemeente. Het corona beleid werd door het  kabinet tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Zo kan er makkelijker bron- en contactonderzoek worden gedaan als er toch een uitbraak komt. Slopers mogen desalniettemin tekeer gaan en zullen zeker geen bron en contact onderzoek toestaan….privacy toch maar indien besmet…terug in het hok. Dat wordt een serieus probleem want we hebben een productie systeem gecreëerd gebaseerd op massa consumptie en niet op kinderachtige omzet bonussen.

Herfst 2020

Hoe gaan we het najaar in met confuus oplopende besmettingen? Hoe gaan we dat doen zonder te communiceren en niet zoals Gemeente Maastricht en corporatie Servatius met opdringerige propaganda andere geluiden weren? Een reclame bureau heeft nagedacht over ‘de eeuwige Servatius’ maar tijdelijke bewoners hebben er geen boodschap aan, zij voelen de onderstroom van onzekerheid, die diep door onze maatschappij zindert.

Gemeenschapsgeld word ingezet om sjiek en sjoen gemeentelijk, politiek beleid te promoten ofwel de opkomst van regionale TV. Vriendjes TV.

Ooit werd de dag van de dialoog, alweer jaren geleden georganiseerd maar Maastricht heeft nog steeds een groot communicatie probleem. Gekker kun je het niet krijgen en niet alleen met carnaval iedereen dansend en springend langs je loopt. Servatius en de Gemeente reageren nergens op, wat zij niet bepalen bestaat niet en het typisch Limburgs’ onder ons / vriendjes cultuurtje‘ worden teveel mensen buiten gesloten,  geschoffeerd.

Het wordt tijd dat we een analyse maken van de nieuwe wereld en omstandigheden waar we samen in terecht zijn gekomen, met een muterend Corona monster en onbekend, onbesuisd besmettingsgevaar waar de economische motor zomaar kan afslaan en tot stilstand komt…..in de winter??

De PvdA heeft gisteren haar vragen voor B&W ingediend (zie blog gisteren) de propaganda machine gaat gewoon door, en Servatius met de gemeente eenzijdig vrijheid van meningsuiting zich toe-eigenen via de gesubsidieerde kanalen? Wel boos zijn op ondemocratische landen maar nooit kijken we naar onszelf, een oer-katholiek patriarchaat zonder ziel, verloochen u zelf cultuur….zeg het voort…hoe lang nog?

Oh ja….een hooray for the Biden-Harris ticket. I love Kamala.