Het Sloper Journaal (22) de brief

trees waving the sun (foto Ramon Smeets)

Servatius speelt hoog spel met democratische en juridische regels door verworvenheden in onze rechtstaat, te kleineren, te schofferen en te negeren. Vragen naar de waarheid en recht lijkt opeens fout, een misdaad in een wereld waar geld de regels bepaalt.

Maandag middag werd ik gebeld (nee, niks op papier zetten) door Koos Smeets vervanger Michel Thuis corporatie Servatius (op vakantie) buiten het feit dat ze na twee weken doelbewust niet reageren op de aangetekende brief van onze advocaat mr. J. Gelissen (Dreessens advocaten) en later nog een herinneringsbrief, laten ze deze brief liggen waar wij een kort geding aankondigen, doelbewust onbeantwoord. Vanuit dagblad de Limburger, die mij niet konden bereiken (wilden deze doofpot krant ook helemaal niet) bleek ik niet alleen weer geboycot maar reageerde Servatius wel in de krant via Koos Smeets op de brief van onze advocaat mr. J. Gelissen. Buiten het feit dat de reactie wazig en de vergunning ‘keurig hebben verlengd’, wilde Koos Smeets tijdens het telefoongesprek meteen afspreken, woensdag stelde hij voor maar in een mail een uur later die dag, moest het nog sneller en kon het de volgende ochtend al en dus werd Dinsdag ochtend 18 Aug. geprikt.

Ik had slechts een avond om iedereen te informeren. Terwijl ik met mensen van het Blauwe Sloper comité brainstormde, hoe op de uitnodiging in te gaan, kwamen we tot de conclusie dat eerst de brief van mr. J. Gelissen moest worden beantwoord, daarna kon Koos Smeets, Vivian Eussen, directeur vastgoed samen met ons rond de tafel, om deze kwestie op te lossen.

mr J. Gorissen stelde zelfs voor het per mail op te lossen in Corona tijd en voor de veiligheid van mensen, mits de airco alle aerosolen, keurig het raam uitwerkt. Netjes wel te verstaan en niet zigzaggend zoals Servatius / Maximus bot en onpersoonlijk (veel propaganda) met al langer onheus met tijdelijke huurcontracten omgaat en Maximus te pas en te onpas huurders bruuskeert, met geen enkel respect voor hun situatie door tientallen mails niet te beantwoorden. Volksverhuizingen voor laaginkomens gaan altijd gepaard met autoritaire trekjes, ‘ze doen maar wat van ze gevraagd wordt’.

Dan zou volgens RTV Maastricht voor de mensen die er nog zitten gas, water en licht worden afgesloten, een heuse botte, onwettige daad van agressie. Het staat tot geen enkel verhouding tot Corona, tot de woningnood waar de bewoners al helemaal niks aan konden doen. Servatius probeert op dictatoriale manieren zijn bewoners te dumpen.

de heilige Servatius

Wordt vervolgd….én nog steeds geen reactie op de brief…..