Hogere trampoline kunst in de contra spionage

Het wordt steeds gekker, de Russen hebben weer iemand vermoord maar het is nooit gebeurd. Als een film in een film zoals David Lynch en Terry Gilliam het kan of  zoals in ’the Doule’, een boek van Fyodor Dostoevsky. Hoe lang gaat deze hogere trampoline kunst in de contra spionage tegen Rusland door, het moet zo langzamerhand iedereen op de zenuwen werken, deze klucht. Ze verschenen lachend op een persconferentie, ‘alles is weer goed de man leeft’. Toneelstukje alla Jan Klaassen en we vinden het als westerse media leuk. Net zo leuk als de olifant die dit verhaaltje wel heel snel  zal uitblazen.

Het hoofd van de Oekraïense veiligheidsdienst SBU Vasyl Hrytsak stelde op de persconferentie dat Babchenko’s dood in scène is gezet om de mensen die hem wilden doden te pakken te krijgen, meldt AP.

De dienst had informatie gekregen over een plan om de Rus om het leven te brengen. Volgens Hrytsak kwam de opdracht om Babchenko te doden van de Russische veiligheidsdiensten.

De nationale politie van Oekraïne had Babchenko’s dood dinsdagavond bevestigd en stelde te vermoeden dat zijn werk te maken had met zijn dood. Volgens de berichten was hij bij zijn huis meerdere keren in zijn rug geschoten en gevonden zijn door zijn vrouw. De politie meldde dat de journalist later aan zijn verwondingen was overleden.

Hebben ze nu wel of niet een aanslag verijdeld die überhaupt niet heeft plaatsgevonden, een sterk staaltje poppenkast met hele slechte acteurs en we liggen dubbel van het lachen. Wat zich achter de poppenkast afspeelt weet ieder kind al heel vroeg…we worden gebrainwasht, Jan?