Homo castratie en Deetman cassatie

Zeker een minderjarige jongen is binnen de rooms-katholieke kerk gecastreerd om zijn homoseksuele gedrag.

Het gaat om een jongen die seksueel misbruikt was door broeders in een internaat in de jaren vijftig.

Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van eigen onderzoek. Volgens de krant zijn er aanwijzingen voor nog eens tien andere gevallen.

De commissie-Deetman, die onderzoek deed naar kindermisbruik binnen de kerk, is op de hoogte van de castratie, maar vond geen aanknopingspunten voor verder onderzoek. Zij namen echter geen contact op met de melder van het incident.

Deetman liet volgens het NRC ook gevoelige informatie weg over oud-premier Victor Marijnen. Hij was bestuursvoorzitter van een internaat waar de jongen en tientallen andere minderjarigen werden misbruikt. Marijnen zou zich bovendien hard hebben gemaakt om de ontuchtige broeders van een celstraf af te helpen.

Er moet onmiddellijk een onderzoek komen naar de Cie Deetman. Deetman heeft willens en wetens het ingrijpen van minister-president Marijnen (KVP, nu CDA partijgenoot) niet vermeld in zijn onderzoek. Minister-president Victor Marijnen vroeg gratie (cassatie)  om broeders die schuldig waren bevonden door de rechter te ontzien. Het syndicaat KVP-justitie-kerk bolwerk uit vervlogen tijden wordt in het Deetman onderzoek weggelaten. Dhr Deetman dient zijn vervolg onderzoek eveneens te staken. Zijn geloofwaardigheid is hiermee vergaand aangetast en blijkt wederom geen onafhankelijk onderzoek te bestaan en roepen de kamer op een parlementair enquête in te lassen.

 

9 gedachten over “Homo castratie en Deetman cassatie”

 1. Vroeger ging je hoofd er toch vanaf als je je eigen bezig hield met dit soort criminaliteiten?
  Kijk maar naar de Taliban!!!!

 2. Het is natuurlijk beter om het aan justitie en rechters over te laten dan aan een rkk Brenninkmeijertribunaal.
  Maar daar zijn aangiftes voor nodig, die door het OM categorisch geweigerd worden.

 3. Na het lezen over de castratie van een een jongen met “homofiele” neigingen zijn bij mij voor de zoveelste keer de haren rechtop gaan staan. Als eerste omdat er maar geen eind lijkt te komen aan al die smeerlapperij en ten tweede om het leed wat aan het slachtoffer en de mogelijke andere slachtoffers is aangedaan.

  Degenen die dit op hun geweten hebben hadden beter een aantal pedofiele geestelijken kunnen castreren. Dan was er een groot aantal slachtoffers heel wat leed bespaard gebleven!!

  Wat ik mij ook af vraag is wilde Deetman geen verder onderzoek in deze zaak of mocht hij geen verder onderzoek doen. Hetzelfde geldt voor de kindergrafjes op de begraafplaats van het voormalige jongenspensionaat te Bleijerheide. Dat is ook bij Deetman gemeld maar ook daar is niets van terug te vinden in de eindrapportage!!

  En als er dan toch onderzocht gaat worden is het misschien goed te onderzoeken hoe het mogelijk is geweest dat onder de paraplu van de RKK een pedonetwerk actief is geweest in Bleijerheide. Misschien dat er dan een genuanceerdere conclusie wordt getrokken dan in de Deetman rapportage!!

  OPDRACHT AAN DE VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. IN HET LAATSTE PLENAIRE DEBAT HEBBEN DHR. STEURENBERG VAN DE VVD EN MEVR. TOORENBURG VAN HET CDA TOEGEZEGD DAT ALS ER MEER ONTWIKKELINGEN ZOUDEN VOLGEN ER EEN PARLEMENTAIR ONDERZOEK ZOU PLAATS GAAN VINDEN.

  ZET NU VOOR UW EIGEN GELOOFWAARDIGHEID UW WOORDEN OM IN DADEN!!

 4. Het is toch erg verwonderlijk, dat de opmerking:

  “seksueel misbruik aan kinderen was destijds een breed verschijnsel in de Nederlandse samenleving”

  voor bijna niemand aanleiding was tot twijfels aan de inhoudelijke kwaliteit van rapport Deetman. Een dief wordt door de rechter verontschuldigt, omdat er overal in Nederland en daar buiten gestolen wordt???

  In dat punt hadden op z’n laatst alle alarmklokken bij politiek en slachtoffers moeten gaan luiden!
  Het tegendeel was echter het geval. merendeels werd dit rapport gretig aangenomen.
  Deep Throat mee ingerekend, die zo nodig nog eens de hoge kwaliteit van het rapport ministerieel moest bevestigen!?

  Deetman rapport was en blijft een, enkele honderden bladzijden omvattende, “Gefälligskeitsgutachten” in opdracht van de RK kerk.

  Je zou nu denken, dat Deetman voor z’n akkevietje de prijs moest terug betalen.
  Nee, nee, dat is volkomen verkeerd geconcludeerd; Deetman heeft immers aan de opdracht van de RK kerk allerbestens voldaan!Tot nog toe z’n geld waard, het is maar een kwestie, hoe je er tegenaan kijkt.

  Lindenbergh rapport idem dito. Wat betaald Lindenbergh actueel voor een castratie!?!?

  Als ik alleen al calculeer, wat de terugbetaling van de pensionaatskosten vandaag zou uitmaken, dan kom je, incl. rente en rente over rente-berekening op een bedrag van ver over de honderd duizend euro!
  Laat staan de levensschade die ons aangedaan werd.

  Het volledige meldpunt, incl. hun kerkelijke maatwerk dient te worden opgeheven.

  Leg dat alles maar fijn in de handen van rechters en justitie, dat zijn de aangewezen vakmensen! Verjaring definitief passé!
  De overheid moet voor regelingen zorgen, die ieder slachtoffer financieel in staat stellen zijn rechten op de kerk te verhalen! Ze hebben immers de RK kerk, incl. doofpot, duidelijk de hand boven het hoofd gehouden

  Het Vaticaan benut de “thematische armoede” van de Nederlandse kerk als bolwerk tegen de slachtoffers, Als vooruitgeschoven cavalerie om de slachtoffers mores te leren.
  Het is aan de democratie en rechtstaat om het Vaticaan direct in de verantwoording te roepen, die hebben die miljarden op hun Vaticaan-bank liggen.

  De rijkdom van de Heilige Stoel is onmetelijk!

  1. Onderwerp: kindercastratie

   Bericht inhoud:
   Het blijkt maar weer dat je dit soort onderzoeken niet kunt overlaten ” aan slagers die hun eigen kerkelijk vlees keuren”.
   Wordt de politiek nou nooit verstandig door ten principale een parlementair onderzoek in dit soort zaken op te starten of heeft men al voorzien dat de beerput helemaal opentrekken de massale afkeer van gelovigen zou betekenen.

   Vergrijp op zich is al stuitend maar castratie na vergrijp onder het mom van homoziekte van het betrokken kind is zo schokkend dat ik klaar ben met de Rk kerk. De bevolking zou zich na deze openbaring eveneens massaal moeten afkeren en believe me: die trend wordt zichtbaar
   J vd H

 5. Het onderzoek van Wim Deetman begind ranzige trekjes te vertonen.
  Hoezo onafhankelijk onderzoek, gewoon als het je niet uitkomt schuif je toch wat informatie onder het tapijt. Zou betrouwbare Wim dit ook doen bij de Raad van State anno 2012.

 6. Dat noemt zich CHRISTEN. Schoften zijn het en zeker de kerk en de regering in die tijd. Marijnen als je al overleden bent laat dan eens weten hoe ze daar boven over je denken of ben je nog beneden?

Reacties zijn gesloten.