In stilte juichen

oogklep plank voor rechterlijke dwalingen

IN STILTE JUICHEN……er worden nu volkse sentimenten toegevoegd in de zaak Nicky Verstappen, die niks vertellen over de ware toedracht, tenminste als je het ook nog wilt hebben over ‘bewijs’. Het lijkt niet meer aan de orde bij Paul Emmen, onze grote Limburgse leider op de stoffige heide te Brunssum.

Er wordt door OvJ Paul Emmen demagogisch feiten en data door elkaar gehusseld. Ze hebben dan ook causaal niets met elkaar van doen. Als je wordt beschuldigd moet eerst maar eens aangetoond worden dat je werkelijk betrokken bent, niet dat ik fan ben van Jos B, maar deze moord kent teveel losse eindjes. Nicky zou seksueel misbruikt, en langdurig contact zijn geweest maar er is geen sperma gevonden, noch bloed behalve tussen zijn billen een wondje en laat men hier niet een ander feit uit het het onderzoek weg? Ik ga het niet benoemen anders krijg ik de hele fatsoenswereld uit de provincie over me heen en die zijn snel met hun mondje en vingertje.

Je kunt ook de angst van Jos B. op een andere manier tegen het licht houden gelijk de angst van kampleider Joos Barten maar dat sentiment wordt niet aangeroerd want teveel mensen worden dan genoemd. (zie de Heimwee moord; https://www.bertsmeets.nl/de-heimwee-moord/ https://www.bertsmeets.nl/jos-b-ja-hier-ben-ik/)

Mijn stelling is al jaren bekend maar wordt volledig genegeerd door OM en / of media. Jos B. heeft dit onmogelijk alleen kunnen doen, bovendien is er ook ander nog onbekend DNA gevonden op de kleren van Nicky. Hoor je daar nog iemand over? Ook beschreef ik het scenario dat hij weg uit het kamp is geweest, en dus terug gebracht….teamwork maar dat heb ik al eerder aangegeven.

Officier van justitie Paul Emmen begint zijn voordracht met een terugblik op de dagen rond de verdwijning en de dood van Nicky Verstappen in augustus 1998. Hij gaat al schetsend met een kort, eenzijdig en kort beeld van een zaak die inmiddels 22 jaar oud is en veel bekendheid verwierf. Hij gaat ook terug naar het verleden van de leiding van Nicky’s zomerkamp, waardoor de verdenkingen een tijd hun kant op gingen. Een van hen (kampleider Joos Barten) was in het verleden veroordeeld voor ontucht met minderjarigen. De kampleiders DNA (haren, huisschilfers en speekselsporen waren de DNA sporen van Jos B, kwamen dus niet overeen, en Joos Barten kon van de lijst. Joos Barten heeft wel flink zitten poetsen in zijn tent die ochtend nadat Nicky verdween, heeft dit poetsen dan iets te maken met de moord? Nee, niet direct maar waarom wordt er niet doorgevraagd door het OM op dit soort miezerige feitjes maar je zou je wel moeten afvragen wat wilde Joos Barten wegpoetsen. Het pammetje (temazepam) wat doorbroken werd door Joos Barten die ochtend was er ook een angst bij de kampleider omdat hij al veroordeelt was voor kindermisbruik. Op dit soort vragen gaat Paul Emmen niet in, dan is het lang geleden, hij wil snel scoren, nog sneller dan Peter R. Twee spitsen en u weet hoe dat elkaar gaat overtreffen maar niet in de uitslag, die staat blijkbaar vast. Rechter u kunt nu al naar huis….in stilte juichen?

Emmen vertelt dat het gemis groot is voor de familie, de tentgenootjes van Nicky en voor het dorp Heibloem, dat een stempel op hun dorp gedrukt kreeg, die nooit zal verdwijnen. Ook hier is het sentiment groot, te groot maar wat zegt het over de pijnlijke moord en verdwijning van Nicky. Paul Emmen schiet op doel maar welk doel?  Wil hij ons oogkleppen opdoen, wil hij het oogklepje meer naar links of minder naar rechts? Naar boven of naar onder richten? Richting hemel of zegt u het maar Paul Emmen wijst u de juiste weg zonder precies te weten wat er gebeur is?? What a plead!

De officier van justitie blikt terug op de dna-match van 8 juni 2018, toen bleek dat het dna van B. honderd procent overeen kwam met het dna dat was gevonden op het lichaam en de kleding van Verstappen. “Het nieuws deed ons allemaal de adem benemen, maar we moesten in stilte juichen.”

Ook hier maar een focus, Emmen wilt het teveel sturen er is maar één verdachte, één iemand springt eruit, de vluchtende Jos B. toch gaat hij nog een kijkje nemen nadat hij het lichaam, de kleren van Nicky heeft ‘gerangschikt’, of die netjes het lichaam wilde achter laten. Hij wordt door de marechaussee aangehouden, ondervraagd, genoteerd en laten hem in stilte weggaan. Waarom moest Jos B. nog eenmaal terug? Was hij onzeker over de vindplaats, wilde hij kijken welke taferelen, manipulaties zich zouden voordoen rond de ‘crime-scene’ want dat is schering en inslag in die wereld. Had Jos B. het vermoeden dat met het lichaam nog meer mensen zich konden bemoeien of zelfs ‘knoeien’, met DNA? Geen vraag hierover in de media want de focus wordt bepaald door het OM en de media volgt braaf.

‘Honderd procent DNA’, klinkt stoer uit de mond van de OvJ Paul Emmen maar is suggestief en tendentieus want experts gaven aan dat de houding van het lichaam is gemanipuleerd, waarschijnlijk speeksel en geen bloed of sperma. Paul Emmen wijst ons teveel de weg, het spoor: er is maar een dader….en waar is dat bewijs als de meeste sporen zijn vernietigd door het onderzoek zelf. Seksueel misbruik zonder sperma! Dat kun je wel verzinnen maar is contradictio in terminus.