Skip to main content

Isolation

Het Zweedse openbaar ministerie sluit donderdag het onderzoek naar de vrouw (70) die in de buurt van Stockholm werd opgepakt omdat ze haar inmiddels 41-jarige zoon jarenlang zou hebben opgesloten. Volgens de aanklager is er geen bewijs dat de man tegen zijn wil werd vastgehouden of dat hij het slachtoffer van geweld is.

Laten we dit nu naast onze ‘boys’s school’ opsluitingen leggen, in mijn geval betrof het twee internaten. Isolatie doet nog altijd zijn werk in de hoofden van mensen die dit jarenlang als kind  hebben meegemaakt en wat doet de omgeving, de media? Ze negeren en isoleren je gelijk of je weer op internaat zit. Waanzin en met hetzelfde sadisme de Franciscaanse broeders je opsloten gaan ze tekeer.

Het zou verfrissend zijn als we naar dit discriminerend standenmaatschappij model gaan kijken, naar het algehele religieuze systeem van onderdrukking, beïnvloeding, brainwashing en andere vrijheid ontnemende activiteiten rond internaten en andere gezin / uit huis plaatsingen gesubsidieerd dan wel gefaciliteerd door de overheid. Ik kon door ziekte een tijd niet meer bij de Cie. De Winter aanschuiven maar zou dit nu wel weer graag doen om mijn visie naar voren te brengen en vragen of  Micha (De Winter) hier zijn mening over zou kunnen laten schijnen?

De openbaar aanklager zegt nu dat bij forensisch onderzoek in het appartement in Haninge, een voorstad van de Zweedse hoofdstad Stockholm, geen aanwijzingen zijn gevonden dat de man daar tegen zijn wil werd vastgehouden. Er waren geen gesloten deuren of ruimtes en spullen om iemand vast te binden!!!!???? Geldt dit als bewijs?

De gesloten deuren, poort, kelders waren wel op internaat….hoge muren, poorten waren dicht en als een jongetje het lef had om te ontsnappen tijdens logistieke activiteiten, tetterde franciscaan Servatius uren lang op ons in, en boezemde ons grote angst voor de boze buitenwereld (waar wij vandaan kwamen en naar terug wilden). Isolatie als je stout was (ongehoorzaam) en opkwam voor jezelf. Geldt nog steeds hoor, zeker in Maastricht / Limburg.

Het heilige gezin

De 41-jarige man werd zondag door een familielid in het appartement aangetroffen, nadat zijn moeder die dag naar het ziekenhuis was gebracht. Zweedse media meldden onder meer dat hij ontstoken zweren op zijn benen had, nauwelijks kon lopen en over een beperkt spraakvermogen beschikte. Lijkt mij bewijs van geweld en psychische, lichamelijke verwaarlozing.