Jos B. zonder veel bewijs veroordeelt

Niemand gezien?

Het gerechtshof in Den Bosch deed in hoger beroep uitspraak in de zaak tegen Jos B., die terechtstaat voor het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. B. werd in 2020 veroordeeld tot 12,5 cel, maar zowel hij als justitie ging in hoger beroep. Het Openbaar Ministerie heeft 20 jaar cel tegen B. geëist.

Er zijn geen feiten aangetoond voor het daadwerkelijk doden van Nick door Jos B, er is geen overtuigend DNA gevonden, zelfs misbruik kon niet worden vastgesteld (leest u het NFI rapport). Ik heb hier al vaker over geschreven omdat wij in de zaak Nicky door meerdere mensen werden getipt. Nu zegt dat niks maar iedere betrokkene zoals Peter R. zou op zijn minst open hebben kunnen staan maar vond het niet interssant; er zijn teveel losse eindjes in deze verschrikkelijke zaak. Het lijkt of ik Jos. B. verdedig maar niets is minder waar, teveel misbruik zaken zijn in het verleden ge’doofpot’ door het OM. Wij als klokkenluiders, de Cie. Deetman / RKK weten daar alles van. Niet dat er politie ambtenaren zijn geweest die zich nogal opgewonden hebben over het gemak waarmee de kerk werd afgeschermd van rechtsvervolging maar het heeft veel te lang geduurd voor men (ook de lokale media) inzag wat voor gruwelijke gevolgen het had / heeft voor de slachtoffers.

Het forensisch rapport verklaart dat Nicky minimaal 8 tot maximaal 24 uur de volgende ochtend geleefd moet hebben. Waar heeft Nicky dan verbleven, overnacht? In een huis in de buurt van de hei? Iets verder op? Rolduc? Rolduc zit niet eens in de cirkel van het verwantschap-sporen onderzoek? Ook toevallig! Ik ken deze streek ik kom er vandaan, ging als kind met mijn neefjes  ‘zwemmen in de rode beek, later joggen om de conditie op peil te houden; er valt met geen mogelijkheid op deze hei acht uur een jongetje bezig dan wel stil te houden, noch te verbergen. Een nog belangrijkere vraag is: hoe kwam die terug na uren van vermissing nadat talloze mensen Nicky’s naam scandeerden in, rond en over de hei? Terug gebracht met een auto? Ongezien uitgestapt en weggesleept? Teamwerk…Jos B. kan dit onmogelijk alleen hebben gedaan. Jos B. is wel bang voor anderen als hij gaat praten. Hij is er dubbel ingeluisd net als bij Kennedy. Het waren onbeduidende schilfertjes, noch sperma aanwezig maar die grap viel verkeerd….voor Jos B.

Volgens het NFI rapport was Nicky de volgende ochtend (maximaal 24 uur) pas overleden. Heeft dit iemand in zijn eentje kunnen klaren, verbergen, kunnen organiseren? Til maar eens een jongetje op van elf jaar op en loop 100 meter, 200 meter en leg hem ongezien neer  op de plek waar die gevonden is zonder dat iemand het in de gaten heeft. De focus wordt op de plek gelegd waar hij is gevonden, men onderzoekt urine sporen maar die zijn niet alleen relevant hoewel ze niet aantonen dat iemand schuldig is aan moord. Ieder ander scenario zoals ‘De Heimwee moord’ laat men achterwege. Liepen er geen mensen rond? Er zijn meerdere mensen bij betrokken ook Jos B. Hij mag dit in zijn eentje gaan verwerken en over na denken hoe want het blijft teamwerk dit soort operaties. Het enige wat dan overblijft is dat Nicky goed beschermd (het klink cru) dat hij van het kamp is weggeweest en verborgen in de buurt want kinderlokkers genoeg op de hei, en op het kamp.

Op geen enkele zitting werd dit NFI feit naar voren gebracht….waarom niet? Nogmaals, en ik herhaal….Nicky heeft nog geleefd acht uur minimaal….ik hoor u denken!

Als u het nog kunt?