Tierra intensas (1)

Het is bijna drie weken dat ik Nederland heb verlaten en nu ruim een week alleen in Spanje vertoef, en het ging meteen loos met de knappe tegenstellingen tussen het vlakke Nederland met zijn woningtekorten en te weinig ruimte en de enorme ruimte tussen de bergen en afstanden in het land. Hier mag je alles met schoenmaatje 150 doen en dan nog kom je adem tekort want de afstanden zijn niet alleen groter maar ook complexer in Tierra de colinas intensas, het is niet bepaald rollator vriendelijk ach in flat country der lagen landen, op het vlakke land gaat niemand onderuit…of we vallen allemaal tegelijk om.

Dan moet je op de rotondes goed uitkijken en ze niet te snel nemen want dan schiet je langs een bergketen en kom je ‘surprise’ niet uit wat je voor ogen had (strand, zee, blauwe lucht). Okay, ik heb me niet verveeld met Josien naast me die vaak afwezig is maar ook weinig aan emoties toont. Ze is overigens een zeer goede chauffeur want er bestaan veel grimmige bergpaden in Serra D’aitana waar we nu twee weken doorheen crossen, heen en weer worden geshaket, en later een ander tempo moesten kiezen omdat we alles rustiger wilde verkennen en in ons opnemen, én de zon omarmen. Nou, die zon was de eerste dagen wel aanwezig maar ook een fokken boreale wind uit Scandinavië of Siberië ik weet niet hoe die in Spanje is terecht gekomen?

Mijn zoon Ramon stuurde me een link door van en voor Nederlandstaligen in Spanje…https://www.spanjevandaag.com // en ja hoor het was echt zo koud want het het stond in de krant. Leuke site overigens met vandaag een artikel hoe de klapstoeltjes op de promenade van Alicante terecht kwamen en weer ongezien verdwenen. Echt iets voor Hollanders om dit soort feitjes te willen weten: ‘oh heb je gehoord van die klapstoeltjes op de promenade waar oudere mensen lekker met elkaar keuvelen’? Is er nog een quiz die zijn programma kan opleuken met dit soort lullige vraagjes…meld u zich, in Spanje doe je ervaring op! En…zonder televisie gaat alles beter..