Katholieke patronen

De Portugese katholieke kerk belooft (?????) een schadevergoeding voor slachtoffers van seksueel misbruik. Op hoeveel geld zij kunnen rekenen is nog niet duidelijk. Vorig jaar bleek uit onderzoek dat zeker 4815 minderjarigen seksueel zijn misbruikt in de kerk.

Na een paar dagen overleg heeft de top van de Rooms-Katholieke Kerk van Portugal unaniem besloten dat er een schadevergoeding komt voor de slachtoffers van decennialang seksueel misbruik.

Zeventig jaar lang

Begin vorig jaar werd duidelijk dat in de afgelopen zeventig jaar meer dan 4800 kinderen het slachtoffer werden van seksueel misbruik in de Portugese katholieke kerk. Vooral priesters vergrepen zich aan voornamelijk jonge jongens, meldde een onderzoekscommissie.

De meeste slachtoffers zouden tussen de 10 en 14 jaar zijn geweest. Het jongste slachtoffer was volgens de commissie 2 jaar oud. De Portugese katholieke kerk vroeg de slachtoffers na de publicatie van het rapport om vergeving.

Vergeving okay maar waarom zijn deze patronen wereldwijd zichtbaar in de kerk en waarom pas ‘sorry’, als de misdaden aan het licht komen wanneer het eindelijk onderzocht wordt. Het was in Nederland (wir haben es nicht gewusst) en andere Europese landen al duidelijk dat het seksueel misbruik breed bekend was onder de bevolking, op straat, in de parochies….maar men zwijgt liever. Holy cow!