Kerstprijzen en andere relikwieën

Open brief aan Deetman / commissie RKK meldpunt / contactgroep / KNR / bisschoppenconferentie / ordes / congregaties
katholieke zeden
Is uw kerst geslaagd bij de gedachte dat vele slachtoffers na gegrondverklaringen wachten op hun compensatie? Is uw kerst gevoel voldaan wanneer u ieder kritisch geluid weigert na een jarenlange strijd voor recht en rechtvaardigheid? Mea Culpa United heeft talloze malen, ver voor de kerst aangedrongen om uitbetaling aan deze gegrond verklaarden. Wij kregen daarvoor halve pogingen om ons tegemoet te komen in verkrampte en onduidelijke berichten over weigering ordes / congregaties. Wie komt er nu op voor de slachtoffers? Dit waren onze berichten al in November:

We roepen andermaal de bisschoppen, de KNR, contactgroep, congregaties / ordes op, de gegrond verklaarden meldpunt RKK voor de kerst de schadeclaim / compensatie uit te keren. Het is hun verantwoordelijkheid, zij vormen de kerk die het seksueel misbruik (+10.000-20.000 slachtoffers) heeft toegedekt en doet dit nog wanneer zij gegrond verklaringen naast zich neerleggen. Zij hebben de meldpunt RKK procedure ingesteld, gewild, geaccommodeerd. Vertragingen zijn not-done in deze gevoelige zaak en hebben al geleid tot grote ergernis en woede. We roepen dhr Stevens in het bijzonder op een standpunt in te nemen nu de hele procedure geen zin heeft wanneer blijkt dat het toekennen van compensaties / beloftes worden geweigerd en / of gebroken. Zal deze oproep, deze hete herfsttocht leiden naar een kille, ijzige December wanneer de kerk haar geloof definitief in de harten van mensen laat invriezen?

Actie geld voor de kerst.

Willem Jacobus Eijk’s rozengeur en maneschijn

Kerk speelt dubbele rol

Schuldig verzuim

Frappez frappez Toujours

Happy niXmis Mee

En wat gebeurt op 25 December, Christmas day? Miljoenen uitgekeerd aan slachtoffers! De hoofd boodschap was luid en duidelijk en kwam in alle huiskamers binnen op eerste kerstdag: ‘kerk compenseert slachtoffers voor miljoenen‘, de ellende van opnieuw alle ‘bewijzen’ aan te dragen, het vertragen, de ergernis bij velen stond in ieder geval niet bovenaan uw lijst van de kerstinkopen.
Volgens dhr Deetman zijn hier de mediation trajecten bijgeteld maar die weten wij niet en blijven geheim achter gesloten kloostermuren. Feitelijk juist is niet in overeenkomst met deze pr boodschap van compensatie want zo ver komen de meeste slachtoffers niet eens.
Met name de arme broeders Franciscanen te Bleijerheide  is een zwarte doofpot gebleken en onvolledig onderzocht, om deze feiten kunt u echter niet heen. U weet beter dan wie ook dat dit probleem al langer dan een jaar speelt en niet wordt opgelost. U laakt uw eigen procedures en worden er andere regels gehanteerd bij nog levende daders! Happy X mas?
Broeder P

One thought to “Kerstprijzen en andere relikwieën”

  1. Ik denk dat alle collecte’s van de KERSTVIERINGEN in Nederland geteld moeten worden en dan wordt er gekeken wat er over blijft om de slachtoffers van BLEIJERHEIDE ook wat te geven.
    Daar zit ook de opbrengst van de collecte van de Koepelkerk Maastricht bij, na aftrek van kosten.

Reacties zijn gesloten.