Klooster grooming

showroom-girls-578x387Een 48-jarige man uit Cuijk wordt ervan verdacht bijna driehonderd minderjarige meisjes via internet te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen.

Gedurende het onderzoek zijn daar verdenkingen van het bezit van kinderporno, het plegen van ontucht en verleiding van minderjarige meisjes via het internet, bijgekomen. De man haalde de meisjes over om seksuele handelingen te verrichten voor de webcam en nam deze beelden op.

Aangifte

Het OM verklaart dat er met zeker elf meisjes seksueel contact heeft plaatsgevonden en dat drie meisjes aangifte hebben gedaan wegens ‘grooming’ en ontucht. Grooming, ofwel online kinderlokken, is een betrekkelijk nieuwe vorm van misdaad. Met ingang van 2010 is het strafbaar gesteld.

add Bleijerheide(MCU) Grooming een betrekkelijke nieuwe vorm van misdaad. Iedere tijd had zo zijn ‘grooming’. Op jongenspensionaat Bleijerheide groomden de broeders dag en nacht onder zweetbruinen pijen. In de kloosterlijke staat moesten de jongemannen haren, nek, oren, voeten en handen gecontroleerd wassen en werden door bijvoorbeeld broeder Jacobus streng bevoeld, daarna nam hij nog enkele jongens persoonlijk onder handen. Ook de kastjes werden ‘gegroomd’ blaadjes, foto’s of andere ontuchtige tekeningen werden als bewijs voorgelegd, lijfelijk straffen volgden. Een andere broeder ‘groomde’ op het schoolplein en keek jongens langdurig aan! Zij noemden hem ‘de spion’. Jongens werden betrapt bij seksuele handelingen en dan wist zo’n broeder het door te spelen aan een geallieerde, andere broeder die dan weer maatregelen trof tegen het zwakste jongetje. Het sterkere jongemannetje (met betere ouders) kreeg een liefdevolle voorkeursbehandeling, grooming met soms tot gevolg een seksuele handeling of men ontsnapte aan de klooster grooming. Sekslessen kregen de jongens volop, pater Landric zong de jongelingen naar hogere, opgewonden extase voorlichting, hoe mooier kun je ingewijd worden. Sommige broeders waren immers zelf ook misbruikt ofwel thuis of op internaat. Een leerling met een leerstoornis kreeg les van Mansuetis. Hij werd later broeder op internaat en kon heel mooi piano spelen.

Ooit schreef mij een oud-leerling: Bert het pensionaat was een dorp in een dorp met eigen regels en de poorten dicht voor pottenkijkers.pottenkijkers