Kostschool identiteit

Onze analyses van het grote misbruik schandaal in 2010 worden met de recentelijke berichten uit Canada en Amerika beetje bij beetje bewaarheid en bevestigd. Vooral de psychologische achtergronden bij het verliezen van je identiteit op internaten, is veel zeggend want de verloocheningen en hersenspoelingen konden hun destructieve werk achter al die internaat muren verrichten.

Hoewel we veel tegenstand ondervonden van vooral ‘collega slachtoffer groepen’, die ook eens graag op TV wilden en goed betaald kregen door VWS, ons het liefst voor altijd buiten beeld wilden houden, komen nu de gruwelijkste feiten pas boven water.

Ook deed ik ooit moeite om het gerucht te onderzoeken over anonieme kindergraven op Bleijerheide (hoewel ik dit nu schrijf wel versneld de plannen rond het opdoeken van het internaat het vermeende ‘massa graf’, snel zal worden afgerond).

Vandaag heb ik toevallig een lied opgenomen met een Canadese saxofoniste, hoe kan alles zo toevallig in elkaar grijpen, waar ik uiteraard het verhaal over de identiteitsloze kinderen mee heb gedeeld, en haar vragen heb gesteld. Gelukkig is zij open en communicatief, de laatste tien jaar heb ik hier nauwelijks met iemand gesproken want ze liepen allemaal snel door….bang voor contact of de waarheid en angst voor de katholieke zwijgmaffia.

dus…..

“Er was geen keuze. De kinderen werden meegenomen en verloren hun identiteit. Ze kregen een andere naam en verdwenen.” Rosalie Talahongva zat op de Phoenix Indian School, een voormalige kostschool voor inheemse kinderen in de hoofdstad van Arizona. Ze is nu beheerder van het bezoekerscentrum in een gebouw van haar vroegere school, en vertelt er verhalen van een onverwerkt verleden.

(BS) Exact dezelfde tactiek is toegepast bij de afstandsbaby’s en illegale adopties want als de RKK ergens dol op is….is het geld en macht want je verdient aan ontvoeringen, de kid..nappers. 

Minder makkelijk praat ze over de vondsten die de afgelopen maanden zijn gedaan in Canada. Op het terrein van drie voormalige internaten werden in totaal meer dan duizend naamloze graven blootgelegd. Het heeft de geschiedenis van de kostscholen voor inheemse kinderen in heel het Noord-Amerikaanse continent op scherp gezet.

Ook de Amerikaanse regering kondigde een onderzoek aan naar de oude kostscholen. Minister Haaland van Binnenlandse Zaken, zelf Native American, wil net als in Canada gaan vaststellen waar mogelijk verborgen begraafplaatsen zijn op de oude kostschoolterreinen. Het systeem van internaten voor inheemse kinderen was in de Verenigde Staten lange tijd vrijwel identiek aan dat in Canada.

(BS) Het zal wel stil blijven….hier in Neerlandia een onderzoek???

….dat gaat  niet gebeuren…wedden?

zwijgcultuur