Leeftijd

De Amerikaanse sportzaak Dick’s Sporting Goods staakt de verkoop van wapens zoals die bij de aanval op een middelbare school in Florida zijn gebruikt. Ook maakte het bedrijf bekend dat het de minimumleeftijd bij de verkoop van alle vuurwapens verhoogt naar 21 jaar.

Meteen goeie reclame voor het bedrijf maar niet alle wapens worden in de ban gedaan door Dickie slim hoor plus de leeftijd kan omhoog….105 / 106 jaren midden in het leven te hebben gestaan, heb je recht op een wapen om je graf mee in te nemen. Als je dan nog bang bent dat iemand iets van je afneemt, denk dan eens na (met je hersens) over de schietcultuur waarin je leeft…..cowboys.

Ook de Amerikaanse supermarktketen Walmart stopt met het verkopen van wapens en munitie voor personen onder de 21 jaar. De keten is daarnaast bezig met het verwijderen van producten van hun webshop die lijken op aanvalswapens, waaronder niet-dodelijke airsoft-geweren en speelgoedgeweren, laat het in een verklaring weten.

Walmart stopte al in 2015 met het verkopen van handwapens en semi-automatische wapens, zoals de AR-15. Dit was het wapen dat de schutter Nikolas Cruz gebruikte om op een school in Parkland, Florida een bloedbad aan te richten. Sinds de schietpartij in Parkland woedt in de VS een fel debat over strengere wapenwetgeving. Eindelijk!
PS. Trump: ‘wees niet bang voor de NRA’!!! Nee, want hij kreeg 30 miljoen voor zijn verkiezing. Fokking rovers bende!