#oneless (eentje minder)

VPJ, de Vietnam oorlog in Waubach (Landgraaf).

Graag wil ik nog een keer mijn betrokkenheid bij de zoveelste schietpartij in Parkland, Florida nader verklaren. Zoals sommige van jullie weten heb ik met twee inmiddels overleden vrienden te Landgraaf de VPJ (Vrije, progressieve Jongeren) opgericht: te weten Paul van Loo en Wim Linssen. Ik was net thuis eruit gegooid en kon in ons actie-centrum voormalige beat bar / kelder blijven slapen…and revolution just started!

Deze actie richtte zich tegen de komst van een granaat-onderdelen fabriek, die wapens exporteerde naar Vietnam in 1969. En ja hoor alle westerse, good guys met hun dodelijke bevrijdingen, werd door ons aan de kaak gesteld. Hoe kun je napalm bommen gooien in een land ver van jouw geboortegrond, het bezetten en er vervolgens vrolijk op los gaan. America first want de wapenhandel moet blijven floreren. America is werelds grootste producent.

Steeds meer Europese bedrijven, instellingen boycotten de NRA, dus laat de kids eindelijk weer voor zichzelf opkomen, zich tegen dit oorlogsdenken verzetten en oproepen tot vernietigen van de AR15 zoals in filmpje te zien.

https://nos.nl/artikel/2218516-amerikaan-zaagt-eigen-wapen-in-stukken-na-bloedbad-florida.html

De National Rifle Association (NRA), de organisatie die in de VS lobbyt voor de wapenindustrie, verzet zich tegen plannen voor wetswijzigingen na de schietpartij op een school in Florida.

De VPJ, jongeren hadden succes, deze fabriek kwam na een lange strijd, niet. De kanssen voor deze kids in Parkland (Parkstad???) is aanzienlijk omdat zij niet als schietvoer willen dienen voor de NRA om genadeloos te worden afgeschoten. De wapenhandel als de dreiging met atoomwapens zal wederom mondiaal opspelen want sommige Donalds en Kim macho’s kunnen het niet laten hun macht te laten gelden…met als gevolg…een hele donkere nucleaire nachtmerrie.