De schutter en de bewaker

De sheriff zei dat hij de bewaker van Parkland, Florida geschorst had na het zien van videobeelden waarop te zien was hoe die gereageerd had op de schietpartij die zeventien mensen het leven kostte. ”Wat ik zag was dat de agent arriveerde aan de westkant van gebouw 12, zijn positie innam, maar nooit naar binnen ging.”

Volgens sheriff Israel duurde het bloedbad dat Cruz binnen aanrichtte zes minuten. De bewaker was gearriveerd bij het gebouw negentig seconden nadat de schutter de eerste schoten had afgevuurd. Vervolgens was hij ruim vier minuten buiten blijven wachten.

”Hij had naar binnen moeten gaan, de schutter moeten confronteren en hem moeten doden”, zei de sheriff op de vraag wat de bewaker had kunnen doen. Het had wat levens kunnen redden in pakweg drie / vier minuten maar het blijft een systeem van wantrouwen en destructie.

Nu wil Trump de leraren bewapenen (dat zullen ze fijn vinden als je maar wapens verkoopt), je zult maar een leraar voor de klas hebben staan, een verkeerde blik, beweging en hij kan het wilde westen alle eer aan doen. Nee, die schietgrage Amerikanen kunnen hun eigen systeem niet meer beheersen. Wanneer komt Lucky Luke ongewapend op zijn paard voorbij?