De kerk is verjaard

Zaak ernstig seksueel misbruikin kerk is verjaard
 
De 65-jarige Arnold-Jan P. die zegt in het schooljaar 1964-1965 seksueel te zijn misbruikt door een pater van het Kleinseminarie van de Heilige Geest in Weert, krijgt daarvoor geen genoegdoening in de rechtbank. De rechter in Roermond heeft woensdag gevonnist dat de zaak is verjaard.

Arnold-Jan heb ik gesproken en verteld dat geen enkele rechter deze zaak zal oppakken, net als onze artikel 12 procedure in de schone gemeente Heerlen waar het OM lijnrecht tegen verzoek minister van der Steur én Tweede kamer ingaat, geen aandacht voor de waarheid, voor deze rechtvaardige eis / erkenning slachtoffers, die nog steeds strijden voor hun recht.
Arnold-Jan P. werd in het schooljaar 1964-1965 als elfjarige op het kleinseminarie ernstig seksueel misbruikt door de inmiddels overleden pater Jozef Strik. “Ik dacht altijd dat ik het enige ventje was en durfde er met niemand over te spreken”, zei hij in een eerder interview met ZEMBLA. Uit bewijsstukken in handen van ZEMBLA blijkt dat de kloostergemeenschap wist van het misbruik door pater Strik. Maar het instituut keek weg.

De man ontdekte pas in 2015 dat de congregatie wist van een eerder geval van misbruik en kon dus niet eerder juridisch in actie komen. Dat is volgens de rechtbank echter niet voldoende reden om de verjaringstermijn te overschrijden.
Fragment uit de brief die de elfjarige Arnold-Jan aan zijn moeder schreef: 
De congregatie erkende voor de rechtszaak in een brief aan slachtoffer Arnold-Jan dat de pater in de zestiger jaren ’gepakt’ is voor seksueel misbruik. De congregatie biedt in de brief excuses aan en geeft toe dat er destijds ‘geen adequate maatregelen zijn genomen tegen Strik en hem dus de mogelijkheid is gegeven om in herhaling te vervallen’.
Het hele verhaal hier onder.
Slachtoffer seksueel misbruik sleept Congregatie van de Heilige Geest voor de rechter
https://zembla.bnnvara.nl/…/slachtoffer-seksueel-misbruik-s…