Lief, sexy dagboek

Restlevensduur….moet nu al het woord van het jaar worden, ‘een veilige restlevensduur’, een typisch Nederlands angst dat er ooit een einde komt aan….nou bijvoorbeeld onze bruggen zoals de Merwedebrug. De minister zei dat ie veilig is maar volgens deskundigen regeert het geld en als het ons iets gaat kosten dan is het over met de restlevensduur, een vreselijk seksloos begrip overigens….restlevensduur. Hoewel ‘woord van het jaar’, maakt nu deel uit van ons denken, één woord terwijl robots nu al meer kunnen dan wij ooit voor mogelijk houden zijn wij bezig met ‘het woord van het jaar’. Alle lijstjes, rangschikkingen de prullenbak in, de brug bij Gorinchem (A27) stond even op instorten maar is inmiddels weer van de lijst gehaald. Veilig? Laat alle lijstjes op instorten staan te beginnen met de oer-Hollandse gezellige top 2000 maak er 4000 of top 8000 van voor de bloed noodzakelijke doorstroming der artiesten want een singer-songwriter als ondergetekende zal er nooit in staan (zelfs niet de top 100.000) want ik heb de eer om geboycot te worden en niemand, niemand die solidair is. In de zeventiger jaren zou dit tot solidaire reacties leiden en vergaderingen in rode (nee, niet geel) communes maar nu is het ieder voor zich. Voeg klassieke muziek bij de top 00000000 en wel onmiddellijk, ook Jazz en Indiase muziek (George Harrison Within You Without You; Sgt. Pepper), Japanse opera’s. Vanochtend op Clara (België) het klarinet en alt-viool concert van Max Bruch. Ben ermee wakker geworden. Je voelt je weer verbonden met de aarde….zoals die ooit was. Zonder lijstjes!

Komende vrijdagavond 18 januari zal de allereerste LIMBURG ROCKS TOP 10 ooit worden uitgezonden via Lokale Omroep Stein vanaf 20.00 uur..!! Maar hoe is die Top 10 nu tot stand gekomen?? Uit alle recente releases heeft ieder lid van de uiterst deskundige jury een eigen top samengesteld. Deze lijstjes hebben we opgeteld en hieruit is een zeer fraaie Top 10 uitgekomen. Aldus het persbericht van omroep Stein. De jury leden zijn allen mannelijk, geen vrouw, noch een met andere huidskleur getinte Limburger heeft plaats genomen in deze fraaie jury. Nou, meneer Henk van de lijstjes bij L1 stelde in zijn eentje de lijst samen waar hij ooit zijn eigen vrouw in vermelde maar deze jongens likken iedere schaamte aan hun reutelaars want ze zijn allen lid van een band. Collega’s onder elkaar in Limburg nou dan weet je dat er gesjoemeld en….bier wordt gedronken….veel bier.

Lief, sexy dagboek de brug is afgeschreven en het een wonder is dat deze er nog staat”, zegt Ale tegen EenVandaag. Volgens de hoogleraren stond de Merwedebrug in de A27 bij Gorinchem op instorten. Lang leve de restlevensduur.