Lynch Mob

Servatius aan de lolly
Servatius aan de lolly

Vroeger, beste kijkbuis kinderen, werden op internaat klasgenootjes opgestookt tegen alles en iedereen, die eigenwijs dan wel eigenzinnig zich niet snel genoeg, onderwierpen. Ik leende mij hier uitstekend voor!!?? Nog steeds is er een hetze tegen het individu, die zich niet snel onderwerpt en met de rest meedoet. Door wie werden deze volgzame kinderen opgeruid? Ja, u raad het al door een broeder, bro Servatius. Kind onder de pedo infantielen, bleek enorm populair te zijn onder jongetjes bij al die jongetjes uit de middenstand gelederen, waar de broeders Franciscanen heimelijk hogere rekeningen declareerden, maar op wiens steun ze wel konden rekenen. Deze verwende midden-klasse-aapjes lieten zich voor het  frustratie-karretje van Servatius spannen, die niet alleen zijn identiteit kwijt was, maar nog vaker zijn zelfbeheersing verloor. Soms moest ik me in de boomgaard schuilhouden of zwierf door het gebouw, verstopte me onder de tafel in de recreatie zaal en luisterde of iemand er aan kwam. Andere keren sloot hij me op….twee weken isolatie…..Smeets! (Je wordt altijd bij je achternaam genoemd als je gezocht wordt).

Na de dood van mijn vader werd ons vaak de bal afgenomen door de politie wanneer we in het green, green grass of home, op ‘illegale’ grasveldjes speelden, uiteraard ten streng verboden. Toen was het nog heel gewoon om kinderen tuchtig en met straffe maatregelen aan te pakken. Echter wanneer de bal van mij was, van die plastic dingen, die na een keer schoppen, alle lucht uitvloog, hield de politie ons aan: ‘van wie is de bal’? Diegene die zijn bal ter beschikking had gesteld was de pineut behalve als die van mij was (mijn vader een inmiddels overleden politie man en voorheen hun collega) werd de bal niet afgenomen, uit medelijden uiteraard maar op dit soort momenten keerde de groep zich tegen me.

“Jij wordt voorgetrokken”. zeurde men dan, in feite was dit ook zo, maar wie is er niet blij wanneer je als zeven jarige jongen je bal mee naar huis kon nemen en weer tegen kon trappen (lees voetballen). Later, na internaat kreeg je de kinnesinne met beatbandjes, Non-stop-Pop disco of andere activiteiten die ik ontwikkelde waar steeds groepen zich tegen je keerde..met hun opgefokte kopjes je achterna zaten, maar gelukkig…gelukkig kon ik hard, zeer hard rennen. (clipje overigens op plaats van ‘delict’ opgenomen).

LYNCH MOB

All these lynch mobs they’re coming to town

I’ve been running and running around

I’ve been watching the dark and the light

I gotta slow down, relax now

 

All these big boys they’re all nr. 1

I count five, six, but I’m on my own

this milk-and-water child

they think they can blow my brain out

 

I gotta run, run real quick

I see their faces they wanna kick it

they’re yelling me I flop

sqeezing me like pop

sit down, sit boy, sit down, sit dog or run

I gotta go back, the street left, right

all these lynch mobs they’re all over town

 

all these lynch mobs they’re all over town

It’s like thrill-love they think I’m from Mars

all these straight cats, male sex talk

all these lynch mobs they’re all over town

 

I gotta run run etc.

https://www.youtube.com/watch?v=0cfFJCms7Ok