Vaticano bank rekening coulant

franciscaan hiddenHet misbruikschandaal in de katholieke kerk heeft het Bisdom in Roermond tot nu toe bijna 1,5 miljoen euro gekost.

Dat blijkt uit cijfers die het programma Brandpunt Reporter heeft opgevraagd en die door het Bisdom worden bevestigd.

Niet voor slachtoffers

Het meeste geld daarvan is niet naar de compensatie van slachtoffers gegaan, maar naar de de kosten van het Meldpunt Misbruik en naar het onderzoek van de commissie Deetman.

Financiële problemen
Volgens een woordvoerder komt het Bisdom in de problemen als deze situatie nog lang aanhoudt. Het geldt komt uit de algemene reserves, waarmee ook andere tekorten van de organisatie mee moeten worden opgevangen. Hij benadrukt wel dat het geld gewoon betaald moet worden.

Cijfers
Van 2010 tot 2013 kregen slachtoffers van het Bisdom Limburg samen 561.080 euro. Naar het Meldpunt Misbruik ging 544.880 euro. Aan de commissie Deetman was het Bisdom in Roermond 383.749 euro kwijt. (bron L1)

(MCU) Er zijn nog veel mensen, zoals ondergetekende (nr. 33) die nog geen cent, heeft ontvangen. Sterker, wij werken al vier jaar keihard, sommige slachtoffers hebben al een compensatie mogen ontvangen. Voor de ‘engelen jongens’ van Bleijerheide is een speciaal ‘coulance fonds’ opgericht vanwege de laffe terugtrekking van de verantwoordelijke congregatie. Wij kunnen geen collectes houden, of geld beleggen in geheime projecten. Ook  willen wij geen industrie rond het misbruik. Wel ben ik qua standpunt verandert ten opzichte van de compensaties. Ik heb mijn hele leven last van de isolatie methodes op Franciscaner internaat te Bleijerheide, het buitensluiten, opsluiten was van een pijnlijke, geestelijke terreur. Het seksuele misbruik / grooming door meerdere broeders, en Bulletje spant de manipulatieve kroon met zijn onderzoeksmethodes in de ziekenboeg / zaal. Van verdovingen tot indringing bij de koortsopnamen, alles stiekem, onder het mom van onderzoek. Niemand van de mede-broeders heeft iets gezien, geweten. De zorgen, mentaal en financieel zijn voor veel mensen een punt en aderlating dus niet alleen het bisdom is in de problemen wanneer deze situatie aanhoudt…het is maar dat de media / jullie dit even noteren.