Vaticano bank rekening coulant

franciscaan hiddenHet misbruikschandaal in de katholieke kerk heeft het Bisdom in Roermond tot nu toe bijna 1,5 miljoen euro gekost.

Dat blijkt uit cijfers die het programma Brandpunt Reporter heeft opgevraagd en die door het Bisdom worden bevestigd.

Niet voor slachtoffers

Het meeste geld daarvan is niet naar de compensatie van slachtoffers gegaan, maar naar de de kosten van het Meldpunt Misbruik en naar het onderzoek van de commissie Deetman.

Financiële problemen
Volgens een woordvoerder komt het Bisdom in de problemen als deze situatie nog lang aanhoudt. Het geldt komt uit de algemene reserves, waarmee ook andere tekorten van de organisatie mee moeten worden opgevangen. Hij benadrukt wel dat het geld gewoon betaald moet worden.

Cijfers
Van 2010 tot 2013 kregen slachtoffers van het Bisdom Limburg samen 561.080 euro. Naar het Meldpunt Misbruik ging 544.880 euro. Aan de commissie Deetman was het Bisdom in Roermond 383.749 euro kwijt. (bron L1)

(MCU) Er zijn nog veel mensen, zoals ondergetekende (nr. 33) die nog geen cent, heeft ontvangen. Sterker, wij werken al vier jaar keihard, sommige slachtoffers hebben al een compensatie mogen ontvangen. Voor de ‘engelen jongens’ van Bleijerheide is een speciaal ‘coulance fonds’ opgericht vanwege de laffe terugtrekking van de verantwoordelijke congregatie. Wij kunnen geen collectes houden, of geld beleggen in geheime projecten. Ook  willen wij geen industrie rond het misbruik. Wel ben ik qua standpunt verandert ten opzichte van de compensaties. Ik heb mijn hele leven last van de isolatie methodes op Franciscaner internaat te Bleijerheide, het buitensluiten, opsluiten was van een pijnlijke, geestelijke terreur. Het seksuele misbruik / grooming door meerdere broeders, en Bulletje spant de manipulatieve kroon met zijn onderzoeksmethodes in de ziekenboeg / zaal. Van verdovingen tot indringing bij de koortsopnamen, alles stiekem, onder het mom van onderzoek. Niemand van de mede-broeders heeft iets gezien, geweten. De zorgen, mentaal en financieel zijn voor veel mensen een punt en aderlating dus niet alleen het bisdom is in de problemen wanneer deze situatie aanhoudt…het is maar dat de media / jullie dit even noteren.

6 gedachten over “Vaticano bank rekening coulant”

 1. Aanvraag compensatie in juni 2013.
  Uitspraak omstreeks juni in 2014.
  Dat is de praktijk van coulance.

 2. Het komt er zo langzaam maar zeker op aan dat zowel de daderorganisatie als ook de slachtoffers gewilde melkkoeien zijn. Dit is waar ik altijd bang voor ben geweest en waarvoor ik tijdens de bijeenkomsten met Deetman heb gewaarschuwd. Een compleet opgetuigde slachtofferindustrie. Degene die er het beste van zijn geworden zijn namelijk zeker niet de slachtoffers. Dat wordt nu door de gepubliceerde cijfers bewezen.

 3. Zou die € 85000.00 ook door het Bisdom Roermond betaald zijn aan Zijne Heiligheid in Maastricht? Het lijkt steeds meer op de heren in Rusland.
  Ik hou het volk arm en jij hou ze dom.

 4. FYI één van de bewijzen werd nog geen 20 minuten geleden in Australie voor de Royal Commission als feit op tafel gelegd. De pastoor van de Koepelkerk en z’n maten blijkt zijn chantage niet eens zelf te hebben uitgevonden….

 5. Bert,

  Waar wij altijd voor gewaarschuwd hebben: De grote industrie rond het seksueel misbruik!!! Wie worden er beter van: …………………..???!!!!!
  niet de slachtoffers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Weer de grote zakkenvullers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.