Mea Culpa is jarig….twee jaar

Na twee jaar strijd, en door vanaf het begin een onderzoek te eisen dat geweld en psychisch lijden ‘meeweegt, het liefst een parlementaire enquête, kunnen wij met enige voldoening terug kijken op het plenaire debat Deetman, gisteren in de Tweede Kamer. Naarmate het debat vorderde ontspon zich rond  geweld, en de weigering van bisschoppen en KNR dit mee te wegen in haar onderzoek, steeds meer kleur, accenten en appèl, ook het CDA appelleerde aan enig moreel inzicht, ‘wij spreken ook slachtoffers mevrouw Arib’, riep mevrouw Toorenburg! Het argument door meneer van der Steur (VVD) voorgedragen bevatte een citaat van Deetman nl: ‘wat is er aan de hand, in die tijd werd er heel anders naar geweld gekeken’.

Wij hebben bij de presentatie tegenover journalisten en op ons blog gelijk gereageerd…’meneer Deetman wat was er aan de hand, dat moet duidelijk zijn’. In die tijd werden zes miljoen mensen zeer stipt in treinen geduwd. Vroeger voer een Nederlandse vloot naar Indonesië, heel normaal in die tijd. Vroeger stopte men psychiatrische patiënten vol met ieder nieuw medicijn om de vooruitgang in de wetenschap te testen, braak spuiten, electro shocks, barbituraten verdovingen, en zo kunnen we doorgaan…dat ‘was er aan de hand‘, en iedereen kon zien wanneer broeders kinderen aftuigden. Seksueel gebeurde alles stiekem, geen verkrachting midden op het schoolplein, verborgen…bij de douches, chambrettes, wanneer de lichten uitgingen maar geweld was zichtbaar. Laat ze daar nou eens over liegen, ga het niet definiëren maar onderzoek het gewoon. Geweld / vernederingen was dagelijkse kost. Niet voor alle jongetjes, en oh ja sommige jongetjes mochten nooit naar huis, anderen wel konden hun koffertje pakken en tenminste hun ouders zien. Sommige kinderen kregen straf, maandenlang niet naar huis….bij de broeders blijven.

In ieder geval hebben wij geweld definitief  op de agenda gezet!!!! Mooi hoor Mea Culpianen!! ( en onderstaande acties stammen al uit 1985, dank aan Peter Soudant bij het maken / produceren Pop Against Pope album. Peter we zijn nu 27 en rebels als nooit tevoren. Jim Morrison, Janis Joplin, Brian Jones, Keith Moon, Jimi Hendrix en Kurt Cobain waren ook 27, maar het is de bedoeling dat wij verder strijden!

4 gedachten over “Mea Culpa is jarig….twee jaar”

 1. Beste Bert en Bertjes,

  Van ganser harte… profiiat met twee jaar strijd, hou de taal en de aanval, blijf jezelf samen met de anderen, beweeg, vecht, strijd, schimp, vloek, spuw, argumenteer, leuter, en haal onderuit. De strijd gaat door, ook als sommigen denken dat hij al voorbij is.
  En zing, speel, musiceer, en ga in de bergen of naar de zee, het kopje, weet je wel, het kopje moet soms ook helder blijven. Kennen we allemaal. Proberen we allemaal. Volhouden.

  Twee is mooi.

  Roel

 2. De lieve gelovige mensen zijn allemaal boos op ons.

  Alsof wij de illusionisten in dit toneelstuk zijn.

  “Don’t kill the messenger”

  Want ’t is allemaal veel erger dan gedacht.

  Dat “geloof” je gewoon niet.

  Kijk hier maar ’s naar by the way:

  http://www.vatileaks.com/

 3. Bert, van harte gefeliciteerd, het was roeien tegen de stroom op en vechten tegen windmolens.

  Maar….. het is je gelukt!! Ook psychisch en lichamelijk geweld wordt door het Meldpunt Misbruik RKK in behandeling genomen volgens Opstelten!!

  Nu allemaal op weg naar de advocaat voor het aanvullen van de aanklachten en het indienen van aanklachten tegen degenen die uitsluitend psychisch en lichamelijk geweld hebben gebruikt!!

Reacties zijn gesloten.