Mea Culpa…kinderen in religieuze instituten

Kinderen in het religieuze instituut Santa Maria della Providenza, Italië, vertelden dat er veel geweld voorkwam in dit instituut.

Zo werden ze aan de haren getrokken, op het achterhoofd geslagen, geschopt en op hun handen geslagen met pantoffels. De nonnen dwongen de kinderen te zwijgen over het geweld en namen mobiele telefoons in om foto- en video-opnamen te voorkomen.

Zijn de tijden verandert in de katholiek kerk, een mea culpa bekentenis maar zonder consequenties zoals in Nederland waar volgens de Cie. Deetman 10.000 tot 20.000 slachtoffers genoteerd stonden zonder één dader  te hebben aangehouden. Wij, stichting mea culpa (MCU) deden dat wel maar de commissies met ‘onafhankelijke deskundigen’ hielden het intern, zo kon Deetman zijn heilig, zendingswerk volbrengen.

Wel slachtoffers…geen daders.

Een non van 55 jaar uit Madagaskar, die de leiding had over de kantinedienst, zit in voorlopige hechtenis. De verblijfsverboden zijn voor de moeder-overste van 81 jaar oud, een 51-jarige non die ook uit Madagaskar komt en ook werkzaam was in de kantine, en een 48-jarige non uit de Filipijnen die werkte bij de naschoolse opvang in het centrum. Zijn mogen alle drie niet verblijven in Campanië, de regio waar Napels de hoofdstad van is. Een lokale straf voor deze eerbiedwaardige prijzen winnende non (moeder-overste in 2021 nog werd verkozen tot “Ischitana van het jaar”, een onderscheiding die haar werd uitgereikt door de plaatselijke krant Il Golfo.

Kan zij overgeplaatst worden naar het klooster van de vrouw van DUTROUX , die de honden wel te eten gaf en kinderen liet verhongeren. De kerk met haar eigen canoniek recht kan zijn gang gaan en zelf de strafmaat bepalen….??? Heerlijk zo’n slager!

De paus-bazen, religieuze  instellingen blijven een macht binnen de staat waar ook de nodige daders beschermd worden. Goedemorgen Nederland zijn we we weer terug bij af? En…gaan we er weer naar kijken?