Mea Culpa’s Magdalena Manifestatie

      afstandsbabys                                                                                         

Graag nodig ik u uit voor de slotbijeenkomst van het vervolgonderzoek naar seksueel misbruik van en geweld tegen minderjarige vrouwen in de Rooms-Katholieke Kerk. Deze bijeenkomst vindt plaats op

 

Maandag 11 maart 2013

om 19.00 uur

in

Park Plaza Hotel Utrecht

Westplein 50

3531 BL Utrecht

 

Deze bijeenkomst vindt plaats enkele uren na de verschijning van de rapportage van het onderzoek naar seksueel misbruik van en geweld tegen minderjarige vrouwen in de Rooms-Katholieke Kerk.

De bijeenkomst staat onder leiding van Maria Henneman. Zij zal drs. W.J. (Wim) Deetman enkele vragen stellen, maar uiteraard zal zij ook ervoor zorgen dat uw vragen over het onderzoek en de uitkomsten hiervan aan de heer Deetman kunnen worden gesteld.

Bij deze bijeenkomst zijn geen media uitgenodigd. Het is een besloten bijeenkomst. Van de bijeenkomst wordt geen verslag gemaakt en vindt ook geen registratie op wat voor wijze dan ook plaats.

Voor degenen die zich in het kader van het vervolgonderzoek hebben gemeld bij de heer Deetman bestaat de mogelijkheid aan deze bijeenkomst deel te nemen. Dat kan door een e-mailbericht te sturen vóór 28 februari om 17.00 uur naar: reactie@onderzoekrk.nl of per brief naar bovenstaand postbusnummer. Het is mogelijk u te laten begeleiden door een familielid of door een van uw naasten. Graag verzoeken wij u de naam en de relatie tot u van uw begeleider mee te delen in uw aanmeldingsbericht. U ontvangt uiterlijk 5 maart een bevestiging van uw deelname. Bij de bevestiging ontvangt u ook een routebeschrijving.

Bij de bijeenkomst zijn de Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik (KLOKK) en het Vrouwen Platform Kerkelijk Kindermisbruik (VPKK) vertegenwoordigd.

Naast de heer Deetman zullen enkele oud-leden van de voormalige Onderzoekscommissie aanwezig zijn. De bijeenkomst zal naar verwachting om 21.00 uur worden afgesloten. De heer Deetman en de oud-leden van de voormalige Onderzoekscommissie zijn dan nog beschikbaar voor informeel contact.

De melders die aan deze bijeenkomst deelnemen, ontvangen ter plekke een exemplaar van de onderzoeksrapportage.

Met de verschijning van het eindrapport van het vervolgonderzoek komt een einde aan de bemoeienis van de heer Deetman met onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen en geweld tegen meisjes in de Rooms-Katholieke Kerk.

Het is inmiddels drie jaar geleden dat een golf aan berichten verscheen over seksueel misbruik van minderjarigen in de Rooms-Katholieke Kerk. Toentertijd is hij gevraagd om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren. Hij heeft dit gedaan samen met een aantal vooraanstaande commissieleden en deskundigen die in eerdere onderzoeken al hun sporen hebben verdiend. Een van de belangrijkste voorwaarden voor het welslagen van een zo omvangrijk en complex onderzoek was naar zijn overtuiging een goed en van vertrouwen vervuld contact tussen de slachtoffers en hemzelf alsmede de commissieleden en medewerkers. De heer Deetman heeft mij nadrukkelijk gevraagd u te danken voor uw medewerking aan dit onderzoek en hij hoopt van harte u op 11 maart te ontmoeten.

 

7 gedachten over “Mea Culpa’s Magdalena Manifestatie”

 1. Veel interessanter , en waarschijnlijk schokkender, is volgens mij het toegezegde onderzoek maar de rol van de psychiatrie

 2. Maak je geen zorgen, er valt helemaal niks meer te verbergen.
  Of het zou het geheim van Nederland moeten: waarom wijkt Nederland af?
  Maar ook dat is allang beantwoord.

 3. “Bij deze bijeenkomst zijn geen media uitgenodigd. Het is een besloten bijeenkomst. Van de bijeenkomst wordt geen verslag gemaakt en vindt ook geen registratie op wat voor wijze dan ook plaats”
  Deze regel komt mij een beetje raar over! Hier kan weer van alles gebeuren waar achteraf problemen over kunnen komen.
  Of zijn de mensen daar voor een gezellig avondje want dan worden er ook geen verslag van gemaakt. Het is voor mij een POT waar weer in gedoofd kan worden. Verbergen en verbergen!!!!!!

Reacties zijn gesloten.