Mensenrechten college dom in de Domstad

Geen discriminatie, wel stelselmatig uitsluiten bij mensenrechtencollege ???

Bij het College voor de Rechten van de Mens (CRM) is sprake van “een hardnekkige jarenlange conflictueuze situatie”, gebrek aan “inclusief leiderschap”, “weinig collegialiteit” en “een patroon van stelselmatig negeren en uitsluiten”. Maar de visie dat het geen discriminatie is maar wel stelselmatig negeren en uitsluiten, suggereert dat het minder erg is maar daar kan en mag een college geen uitspraak overdoen. Het zet het brein  op zwart, een zeldzame kortsluiting, die wel eens lang kan duren. Het zet een streep waar geen lijn te trekken valt, apekool filosofie.

Het College voor de Rechten van de Mens oordeelt in geschillen waarbij sprake kan zijn van discriminatie. “Juist voor een instituut als het CRM is inclusief leiderschap bij uitstek van belang; het instituut vervult immers een voorbeeldfunctie op het thema diversiteit en inclusie”, aldus de samenvatting van het rapport.

Vorig jaar bleek uit onderzoek van de NOS en Nieuwsuur al dat er sprake was van een crisis in de top van de organisatie. Vier leden van het college hadden meldingen gedaan van intimidatie, discriminatie en vriendjespolitiek door voorzitter Jacobine Geel. Ze maakten daarom melding van een mogelijke “maatschappelijke misstand”, (!!!? typisch).

Geen maatschappelijke misstand

Van een maatschappelijke misstand zoals beschreven in de klokkenluiderswet is volgens de commissie onder leiding van oud-minister Winnie Sorgdrager geen sprake. Daarvoor wordt het “algemeen belang” onvoldoende geraakt en er is niet een “patroon” van misdragingen geconstateerd (ook weer zo’n domme, kortzichtige hokjes visie / interpretatie).

Volgens de onderzoekers was de sfeer binnen het collega voor de komst van Geel al slecht. “Een onaangename, gespannen en weinig constructieve sfeer was voelbaar en zichtbaar, niet in de laatste plaats voor bureaumedewerkers. “De commissie oordeelt dat “het College als collectief zowel in het verleden als het heden heeft gefaald”.

Nou, dan gaat de uitspraak van het ‘college’ diep door het stof want wij deden al melding van discriminatie in het RKK seksueel geweld schandaal in 2013 toen bij vrouwen het geweld wel onderzocht mocht worden maar niet door de Cie. Deetman bij de mannen (waren ooit kinderen).

“De commissie is van oordeel dat het ministerie van Justitie en Veiligheid op eerder ontvangen signalen had kunnen en moeten interveniëren.”  Oh ja? Lees hier de correspondentie tussen on (mea culpa stichting MCU en het college), die maar niet ophouden met uitsluiten, isoleren (net als de Limburgse media tegenover 1  klokkenluider, zielig hoor).