Mental reservation ofwel reservatio mentalis

false flags 1Mentale reservering is een vorm van misleiding, niet de waarheid om niet direct te liegen. In moraaltheologie, en nu in de ethiek, als een manier om de verplichtingen te voldoen, zowel om de waarheid te vertellen en om geheimen te houden van degenen die niet het recht heeft om ze te kennen (bijvoorbeeld als gevolg van het zegel van de biecht of andere clausules van vertrouwelijkheid). Mentale reservering is echter beschouwd als niet te rechtvaardigen zonder ernstige reden voor de waarheid achterhouden. Deze voorwaarde was nodig om een algemeen idee van waarheid in sociale relaties te behouden. (wiki p.)

Deze van oorsprong katholieke schuldbekentenis om de kerk (lees God) als geheel niet te schande te maken viert hoogtij dagen zoals we die nu zien in tal van delen van de wereld. Van Gaza tot Ferguson, de vluchtelingen in Oost-Oekraïne , ook daar vrouwen en kinderen die vermoord worden, geen westerse media, linkse vrienden die zich opwinden over zoveel zinloosheid. Daarbij toegevoegd de domme, egomaniakale boycot tegenover Rusland waarvan nog niet bewezen is dat zij het vliegtuig de MH17 hebben neergehaald. De doden en lijken die weg gedragen moesten worden na aanvallen op Bagdad zijn we vergeten, Bush, Blair en het internationale gerechtshof is helemaal niet zo’n gek idee, maar al deze lui hoeven niet te vrezen. Resevatio mentalis.

De Nederlandse regering knikt ja tegen Londen, Brussel, en Washington maar vele zaken kloppen niet in het neerhalen van dit vliegtuig dat neerstortte in het door de separatisten gecontroleerde gebied. Het zal wel deze mental reservation zijn waarbij de waarheid de lange baan wordt op geslingerd, het duurt nog jaren voor we de waarheid te weten komen. In meanwhile worden we pinokio theaterbestuurd door een stelletje volgers van het militaire oorlogsdenken apparaat? Gisteren is 100 miljoen extra voor defensie binnengehaald ‘om ook aan onze internationale verplichtingen te kunnen voldoen’! Internationale verplichtingen om eerst Al Quida te bewapenen in Afghanistan, Isis in Syrië (Poetin had een veel betere analyse dan Obama), nu de Koerden bewapenen of niet (???) het lesvak geschiedenis moet 100 miljoen krijgen zei Pieter Waterdrinker gisteren in Knevel en van den Brink want het conflict in dat deel van Europa speelt al veel langer en de Nato rommelt deze regering in Kiev naar voren (met extreem rechts binnen haar gelederen), om de koude geschiedenis wederom naar hun hand te zetten. Macht! Ik ga niet meer stemmen tot er een partij komt die de geschiedenis boven aan de agenda zet, slechts de waarheid….zonder reservatio mentalis.