Misbruik door geestelijken

De katholieke kerk in Spanje heeft publiekelijk toegegeven dat priesters en andere geestelijken minderjarigen seksueel misbruikten.

“De kerk erkent openlijk misstanden van verschillende aard en is vastbesloten deze uit te roeien”, aldus Ricardo Blázquez, voorzitter van de Spaanse bisschoppenconferentie, bij de opening van de 112e plenaire vergadering van bisschoppen in Madrid.

In oktober onthulde de krant El País dat misbruik door kerkmedewerkers in Spanje stelselmatig werd verdoezeld. In de afgelopen dertig jaar zijn er slechts 33 priesters veroordeeld wegens seksueel misbruik van tachtig minderjarigen. Spanje telt achttienduizend priesters.

Paus Franciscus heeft alle voorzitters van bisschoppenconferenties op de wereld naar Rome geroepen voor overleg over de bestrijding van seksueel misbruik van minderjarigen door geestelijken. Dit treffen staat gepland in februari 2019.
.
De hybride aard van door God gezonden en God overtuigden lijken nu in een hele grote kuil te tuimelen, die, het spijt me voor de stereo typering, er zelf invallen. God is no longer on their side!
.
De statistieken laten zien dat onder homoseksuelen 10 x meer zeden delinquenten in Amerikaanse gevangenissen zitten dan hetero seksuele mannen. Niet dat ik daarmee wil zeggen dat hetero’s beter zijn maar als de statistieken andersom aantoonden dat bij hetero mensen méér misbruik / vergrijp zou voorkomen was de politiek correcte wereld te klein.
.
Ik heb dit thema bij kardinaal Eijk openlijk aangekaart en er ontstond een zakelijke en goeie discussie, die vastliep, ‘omdat dhr. Deetman dit niet geconstateerd heeft’. Shapiro de openbare aanklager in Pennsylvania haalde deze cijfers wel aan om het probleem van de kerk met zwart-rood te omcirkelen, dan is uitroeien een heel moeilijke opgave. Nou ja grote woorden…we zijn met alles later in het avondland.