Misbruik jongens

wodan 2Tweede eeuw na Christus: ‘Gij zult geen misbruik van jongens maken, noch iets doen wat hier op lijkt’, meldt een handleiding voor kerkelijke leiders.

Dan blijkt in het boek Onkuisheid van Rene Bastiaanse dat priesters goed werden voorbereid op alle verhalen over seks, standjes, seks met dieren, kinderen gaat u maar door, bij Omroep Brabant een interview (Nee, L1 zend zoiets niet uit):

Minderjarigen   
Dat priesters vooral minderjarige jongens misbruikten, verklaart hij door het jaren durend seksueel vacuüm waarin zij opgroeiden. “In hun sociaal-seksuele ontwikkeling zijn priesters blijven steken op de jonge leeftijd van de jongens die zij misbruikten. Ze vergrepen zich aan slachtoffers over wie ze volledige macht hadden, maar die in hun kinderlijke onschuld ook geen bedreiging vormden. Tot een volwassen seksuele relatie waren ze niet in staat.”

(MCU Bert) En je wordt niet geil van sex talk?? Ze hebben wat ervaring kunnen opdoen maar beetje raar dat ze dan in hun seksuele ontwikkeling blijven stilstaan, werd dan helemaal geen rekening gehouden met de gevoelens van de kuise priesterstudenten? Misbruik meisjes? Die mochten toch niet voor in de kerk komen?